Αιθιοπία: Ξεκίνησαν τα μαθήματα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης

Συνεχίζονται για δεύτερη ακαδημαϊκή χρονιά τα μαθήματα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης, στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, τα οποία φέτος ξεκίνησαν στις 12 Οκτωβρίου.

Τα μαθήματα στους ενήλικες Αιθίοπες προσφέρονται εντός του Μητροπολιτικού Οίκου και παρέχονται σε εθελοντική βάση και δωρεάν από την εκπαιδευτικό Μοναχή, Στυλιανή Τοπαλίδου.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Ελληνικής γλώσσας και Πολιτισμού το ίδρυσε προ ενός έτους ο Μητροπολίτης Αξώμης Δανιήλ ο οποίος εκλέχτηκε Μητροπολίτης Αξώμης τον Νοέμβριο του 2018. Σκοπός του Κέντρου Ελληνικής γλώσσας και Πολιτισμού είναι η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού.

Η Μητρόπολη Αξώμης ανακοίνωσε επίσης πως σύντομα θα συγκροτηθούν νέες ομάδες εκμάθησης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ανθρωπιστικών Επιστημών, Γλωσσικών Σπουδών, Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας (College of Humanities, Language Studies, Journalism and Communication) του μεγαλύτερου τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Αιθιοπίας, του Πανεπιστημίου της Αντίς Αμπέμπα (Addis Abeba Univerity, AAU).

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας
Φωτογραφία: Μητρόπολη Αξώμης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος