Αγιασμός στα σχολεία της ομογένειας στο Κάιρο

Με τον παραδοσιακό αγιασμό στο προαύλιο του ιστορικού κτηρίου της Ελληνικής Κοινότητας ξεκίνησε την περασμένη  Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές της Αχιλοπουλείου και της Αμπετείου Ελληνικής Σχολής του Καΐρου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο  Μέγας Τελετάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αρχιμανδρίτης Στέφανος, ο οποίος μετέφερε στους μαθητές τις ευχές και την αγάπη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής  Θεόδωρου Β’ και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Νικοδήμου. Ο ίδιος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν μια καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά και το Άγιο Πνεύμα να τους φωτίσει και να τους ενδυναμώσει στο έργο τους.

Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν στην ομιλία του ευχήθηκε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς μια καλή χρονιά με υγεία για όλους. Ευχαρίστησε όλους τους επισήμους για την συμβολή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και τόνισε: «Έχουμε ένα σχολείο που έχει καλούς και σοβαρούς εκπαιδευτικούς, έχουμε πολύ πλούσια εκπαιδευτική ύλη στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο».

Στην τελετή παρέστη η νέα γενική πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο Δέσποινα Χασιρτζόγλου η οποία διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι δίπλα σε όλους και στις προσπάθειές τους, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε η αναπληρώτρια συντονίστρια εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής Μπέτα Σωτηρία. Παρών ήταν και ο Κύπριος  πρόξενος στο Κάιρο, Αριστόδημος Ασσιώτης

Η τελετή έληξε με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Αιγύπτου, ενδεικτικό της ζωντανής σχέσης και της αγάπης της παροικίας με την Ελλάδα αλλά και την Αίγυπτο.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καίρου)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος