Αφιερωμένος στην Ελληνίδα Γυναίκα ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Βοστώνη

Αφιερωμένος στην Ελληνίδα γυναίκα, η οποία έχει συμβάλλει τα μέγιστα στους αγώνες για την ελευθερία του Έθνους, θα είναι ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Βοστώνη.

Ο εορτασμός, τον οποίο διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας υπό την προεδρία του Βασίλη Καυκά, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ξεκινώντας στις 10 η ώρα με ανάπεμψη Δοξολογίας και τέλεση Νεκρώσιμου Τρισαγίου για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων στα πεδία των μαχών, στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Στις 2:30 το απόγευμα θα γίνει ξενάγηση στην Έκθεση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στους χώρους του Μαλιώτειου Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ στις 3:00 η ώρα θα αρχίσει η εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο αμφιθέατρο του Μαλιώτειου Πολιτιστικού Κέντρου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καθηγητής της Έδρας Καραμανλή στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης και πρώην Υπουργός Παιδείας της Ελλάδος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», ανέφερε πως «πρέπει να θυμόμαστε και να τιμούμε όλες τις γυναίκες οι οποίες έδωσαν και δίνουν τους αγώνες τους για τα παιδιά τους, την οικογένεια, την κοινωνία, την Πατρίδα. Τις ηρωίδες του 1940 και του 1821 και όλων των πολέμων και των αγώνων για την Ελευθερία, την Οικογένεια, τον Ελληνισμό».

Σημειώνεται, ότι ο εορτασμός θα γίνει λαμβανομένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, του οποίου η μετάλλαξη Δέλτα δυστυχώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση στη Βοστώνη και γενικότερα στη Μασαχουσέτη.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος