Αφιερωματική εκδήλωση – Ιάκωβος Καμπανέλλης από το Λύκειο των Ελληνίδων Βρυξελλών

Τη μνήμη και την προσφορά στα ελληνικά γράμματα του Ιάκωβου Καμπανέλλη τιμά το Λύκειο των Ελληνίδων Βρυξελλών στο πλαίσιο του «Λογοτεχνικού Έτους 2022 – Ιάκωβος Καμπανέλλης», σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο.  Πρόκειται για  βραδιά Λόγου & Τέχνης, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στον χώρο εκδηλώσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες.

Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Θεατρολογίας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Πλάτων Μαυρομούστακος, με θέμα εισήγησης «Από την αυλή του Βύρωνα στο σαλόνι της κυρίας Άλβιγκ», ο Παναγιώτης Μέντης, συγγραφέας και πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, με θέμα εισήγησης «Ιάκωβος Καμπανέλλης: Ο Ραψωδός της Νεοελληνικής μας Περιπέτειας – Ο έφηβος της οδού Παραμυθίας και η Μυθολογία του Νεοέλληνα» και ο Γιάννης Οικονομίδης, π. στέλεχος της Ε.Ε., Δρ Μοριακής Βιολογίας, συνεργάτης του Λυκείου των Ελληνίδων Βρυξελλών με θέμα εισήγησης «Πόση Μικρά Ασία εμπεριέχει η χώρα Καμπανέλλη;».

Στην αφήγηση-απαγγελία η Μαρία Καραχάλιου, Αντιπρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Βρυξελλών.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται με οπτικοακουστικό υλικό και μουσικό αφιέρωμα με τη συμμετοχή της Ελληνικής Χορωδίας Βρυξελλών υπό την διεύθυνση του Χρήστου Γκακούδη. Στο πιάνο η Μελίνα Τσινάβου και στο βιολί η Ελένη Πετρίδου.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Newsville)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος