Αφιέρωμα στον Καμπανέλλη στο Ελληνικό Σπίτι στο Παρίσι

Αφιερωματική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιακώβου Καμπανέλη διοργανώνουν στο Παρίσι το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Παρίσι και η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων. 

Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Απριλίου, στο Ελληνικό Σπίτι, στον αριθμό 9 της οδού Μενίλ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η γενική γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, Δρ Ελένη Δουνδουλάκη,  ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Νίκος Κούκης και σκηνογράφος-ενδυματολόγος και κόρη του εκλιπόντος,  Κατερίνα Καμπανέλλη.

Στη συνέχεια, η μεταφράστρια Solange FestalLivanis θα μιλήσει με θέμα «Λυρικές αναλαμπές στο Μαουτχάουζεν», ενώ η ιστορικός Πολιτισμού και διευθύντρια Γραμμάτων υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα αναπτύξει το θέμα «Ιάκωβος Καμπανέλλης, ο ανανεωτής της νεοελληνικής   δραματουργίας».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα μουσικό αφιέρωμα, στο πλαίσιο του οποίου η Κυβέλη Καστοριάδη θα ερμηνεύσει μελοποιημένα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλη, με μουσική που θα παίξει στην κιθάρα ο Ορέστης Καλαμπαλίκης.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη πηγή: diaspora-grecque.com)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος