Αδελφοποιήθηκαν οι δήμοι Ιωαννιτών και Σβέρτε

Τη δήλωση αδελφοποίησης μεταξύ των δήμων Ιωαννιτών και Σβέρτε της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας υπέγραψαν την περασμένη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου οι δήμαρχοι Μωυσής Ελισάφ και Δημήτρης Αξούργος σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην ηπειρώτικη πρωτεύουσα. Η συμφωνία αδελφοποίησης αποτελεί την επισφράγιση της καλής συνεργασίας Ιωαννίνων και Σβέρτε, του οποίου ο δήμαρχος Δημήτρης Αξούργος έλκει την καταγωγή του από τα Γιάννενα. 

Οι δύο αδελφοί πλέον δήμοι δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στους τομείς του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της βιώσιμης κινητικότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ψηφιακής διακυβέρνησης, της κοινωνικής πολιτικής, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σημείωσε ότι η αδελφοποίηση αυτή αποτελεί τον καρπό μιας μακράς πορείας συνεργασίας, που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και επισφραγίστηκε κατά την τελευταία επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Ιωαννιτών στην πόλη του Σβέρτε, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Ο κ. Ελισάφ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία των δύο δήμων θα είναι αμοιβαία επωφελής και  ευχαρίστησε την Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος του Σβέρτε, υπογράμμισε ότι μέσω της αδελφοποίησης οι δύο δήμοι προσδοκούν σε ενεργή ανταλλαγή απόψεων, σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο, με την εμπλοκή και των πολιτών, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υποστηριχθεί η αεροπορική σύνδεση της πρωτεύουσας της Ηπείρου με το Ντόρτμουντ.

Πριν την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος του Σβέρτε καθώς η αντιπροσωπεία δημοτικών αξιωματούχων που τον συνόδευαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν λεπτομέρειες της δομής και της λειτουργίας του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ και ο κ. Αξούργος παρουσίασε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίων τη λειτουργία του Δήμου Σβέρτε.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή : Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος