Αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με το Φορντ Λόντερντεϊλ

Αδελφοποιημένες πόλεις είναι από χθες το Φορντ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ και η Θεσσαλονίκη, η οποία μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη είναι πλέον αδελφοποιημένη με τριάντα πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Τη συμφωνία αδελφοποίησης ανάμεσα στις δύο πόλεις  υπέγραψαν χθες  ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας κι ο ελληνικής καταγωγής δήμαρχος του Φορντ Λόντερντεϊλ, Ντιν Τραντάλις. Στόχος της αδελφοποίησης είναι να ενισχυθούν οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πόλεις  σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, η αστική ανάπτυξη, το περιβάλλον, ο αθλητισμός, η τεχνολογία, κ.ά.

Στα κοινά στοιχεία που συνδέουν τις δύο πόλεις αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ για τη σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας μίλησε κι ο δήμαρχος του Φορντ Λόντερντεϊλ. Όπως και η Θεσσαλονίκη, και το Φορντ Λόντερντεϊλ με το λιμάνι του έχει κομβικό ρόλο στις θαλάσσιες μεταφορές και ιδιαίτερα στο χώρο της κρουαζιέρας, ενώ διαθέτει επιπλέον πανεπιστήμια, αλλά και Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Τέλος, και ο ελληνορθόδοξος, καθεδρικός ναός της πόλης είναι  αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος