Αδελαΐδα: Στα τέλη του Σεπτέμβρη το 15ο Ελληνικό Φεστιβάλ “Οδύσσεια”

Φέτος το Ελληνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ ΟΔΥΣΣΕΙΑ γιορτάζει 15 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Αδελαΐδας με ένα ποικίλο πρόγραμμα πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που παρουσιάζει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας, από 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Έχοντας φέτος ως θέμα «Γιορτάζοντας 200 και 90 Χρόνια Ανεξαρτησίας», το Οδύσσεια γιορτάζει τον Ελληνισμό μέσα από την παιδεία και τις τέχνες, το θέατρο, τη μουσική και σημαντικές γιορτές.

Η Ελληνική Κοινότητα Ν. Αυστραλίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Οδύσσεια, καλεί και φέτος καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τα έργα τους στην καθιερωμένη Έκθεση Τέχνης η οποία θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ στο Ολύμπικ Χωλ, τον κατεξοχήν ελληνικό χώρο της Αδελαΐδας. Το θέμα της φετινής έκθεσης είναι: «Γιορτάζοντας 200 και 90 Χρόνια Ανεξαρτησίας» και θα γίνουν δεκτά έργα από όλες τις μορφές τέχνης (ζωγραφική, σχέδιο, κεραμικά, γλυπτική κ.λ.π.) μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Σημειώνεται ότι το νικητήριο έργο, που θα αποσπάσει το Βραβείο Τέχνης «Οδύσσεια», θα εκλεγεί από επίσημο κριτή τέχνης και θα λάβει $1000. Το δεύτερο και τρίτο έργο θα λάβουν $600 και $400 αντίστοιχα. Το έργο που θα κερδίσει το βραβείο θα τοποθετηθεί ως μόνιμο έκθεμα στη γκαλερί της Κοινότητας ενώ τα υπόλοιπα έργα τέχνης θα είναι διαθέσιμα προς πώληση. Ο νικητής ή η νικήτρια θα ανακοινωθεί την βραδιά της έναρξης του Φεστιβάλ, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ολύμπικ Χωλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος