Academia Constantiniana: Εκδήλωση στη Ρώμη για την επέκταση της δράσης της και στην Ελλάδα

Τις πρωτοβουλίες αλλά και τις δράσεις της Academia Constantiniana, η οποία με έδρα τη Ρώμη προωθεί την ανάδειξη της Βυζαντινής ιστορίας και τη σύνδεση της με τη Δύση, πρόκειται να παρουσιάσει αύριο, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Αλέξιος Άγγελος –Κομνηνός. Η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Ακαδημίας, στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Αλέξιος Άγγελος –Κομνηνός, απευθείας απόγονος της γνωστής Βυζαντινής δυναστείας και δικηγόρος στο επάγγελμα, αναμένεται να αναφερθεί στην πρόθεση της Academia Constantiniana να επεκτείνει τη δραστηριότητα της και στην Ελλάδα, δεδομένου πως ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα προκειμένου να δημιουργηθεί μία κοινή πλατφόρμα συνεργασίας με στόχο την ανταλλαγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την παροχή υποτροφιών σε φοιτητές.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση πρόκειται να λάβουν μέρος και να τοποθετηθούν σχετικά μια σειρά από μέλη της Ακαδημίας (ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, διπλωματικοί κ.α), όπως ο καθηγητής Ευγένιος Γκαούντιο, πρόεδρος του Ιδρύματος Sapienza και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Sapienza της Ρώμης.

Όπως σημειώνει με δηλώσεις του στη «Φωνή της Ελλάδας» ο κ. Αλέξιος-Άγγελος Κομνηνός, η Academia Constantiniana σκοπεύει σταδιακά να διευρύνει τις εκπαιδευτικές της δράσεις και σε χώρες εκτός Ελλάδας, στις οποίες υπάρχει εγνωσμένο ενδιαφέρον τόσο για τις βυζαντινές σπουδές, όσο και για τον ελληνικό πολιτισμό, με στόχο την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με ανάλογους πανεπιστημιακούς αλλά και ομογενειακούς φορείς ανά τον κόσμο. Ο κ. Κομνηνός δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στην προσπάθεια ανάδειξης του ιστορικού μονοπατιού που ακολούθησε η μεταφορά των θεμελίων της εκκλησίας Γεννήσεως της Θεοτόκου από τα Ιεροσόλυμα, μέσω Κύπρου και Ελλάδας στο Λορέτο της Ιταλίας, όπου και υπάρχει ο ομώνυμος ναός που αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια προσκυνητές απ’ όλο τον κόσμο. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, μάλιστα, πρόκειται να συγκεκριμενοποιηθεί το πρόγραμμα των επαφών του προέδρου της Ακαδημίας αναφορικά με την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων προβολής του παραπάνω ιστορικού μονοπατιού, με επίκεντρο την Αθήνα, την Πύλη Τρικάλων και την Άρτα.

Στο σχετικό βίντεο από τη Ρώμη, ο πρόεδρος της Academia Constantiniana Αλέξιος Άγγελος –Κομνηνός και ο νομικός σύμβουλός της κ. Παναγιώτης Γκούσκος (τον οποίο ευχαριστούμε για τη βοήθειά του στη μετάφραση των δηλώσεων του κ. Άγγελου Κομνηνού) μιλούν για τις συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο και στη «Φωνή της Ελλάδας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος