5ο Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου στη Βαρκελώνη

Το 5ο Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου της Βαρκελώνης θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3-5 Φεβρουαρίου στα Cinemes Girona στην καρδιά της Βαρκελώνης. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει στο ισπανικό κοινό σύγχρονες κυπριακές και ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους σε μια προσπάθεια ανάδειξης των σύγχρονων καλλιτεχνικών ρευμάτων και παραγωγών από Κύπρο και Ελλάδα. 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων χρόνων διοργάνωσής του, το Φεστιβάλ επιστρέφει και φέτος στη Βαρκελώνη με προβολές σύγχρονων κυπριακών και ελληνικών ταινιών οι οποίες θα διαγωνιστούν για δύο βραβεία Καλύτερης Ταινίας: το Βραβείο Κοινού και το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής. Επιπλέον έξι κυπριακές και ελληνικές ταινίες μικρού μήκους θα διαγωνιστούν για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους. Το Φεστιβάλ θα κλείσει με ένα αφιέρωμα στην Ειρήνη Παπά, με προβολή της ταινίας  “Ιφιγένεια” του Μιχάλη Κακογιάννη, μια ευγενή προσφορά του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, του Feelgood Entertainment και της πλατφόρμας Filmin. Θα ακολουθήσει συζήτηση αναφορικά με την ταινία, τη ζωή και το έργο της Ειρήνης Παπά.  Όλες οι προβολές του Φεστιβάλ είναι στα ελληνικά με ισπανικούς υπότιτλους. 

5ο Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου στη Βαρκελώνη

Θα προβληθούν οι κυπριακές ταινίες μεγάλου μήκους “Patchwork” του Πέτρου Χαραλάμπους και “.Dog” της Γιάννας Αμερικάνου και οι ταινίες μικρού μήκους “Κυριακή” του Ντίνου Γρηγορίου, “Δάφνη” της Τώνιας Μισιαλή και “Explotation” της Μαρίνας Συμεού. Θα προβληθούν επίσης οι ελληνικές ταινίες “Αγέλη Προβάτων” του Δημήτρη Κανελλόπουλου, “18” του Βασίλη Δούβλη και “Με αξιοπρέπεια” του Δημήτρη Κατσιμίρη. Στο Φεστιβάλ θα είναι παρόντες μεταξύ άλλων ο Κύπριος σκηνοθέτης Πέτρος Χαραλάμπους και ο Έλληνας σκηνοθέτης Βασίλης Δούβλης, οι οποίοι θα συνομιλήσουν με το κοινό μετά την προβολή των ταινιών τους. Τα εγκαίνια του 5ου Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου της Βαρκελώνης θα  τελέσει η αξιότιμη Πρέσβης της Κύπρου στην Ισπανία κ. Έλενα Μηνά και θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου της Βαρκελώνης είναι πλέον ένας θεσμός που τυγχάνει ευρείας αποδοχής από τους κάτοικους της Βαρκελώνης, οι οποίοι γεμίζουν τις αίθουσες προβολής σε όλες τις παραστάσεις και δείχνουν ενδιαφέρον για τις νέες εξελίξεις στην κινηματογραφική παραγωγή της Κύπρου και της Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από απόδημους Κύπριους της εταιρείας Oktana Casa de Cultura και στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, την Κυπριακή Πρεσβεία στην Ισπανία, την Ελληνική Πρεσβεία στην Ισπανία,  την online πλατφόρμα ταινιών FILMIN, την Ελληνική Κοινότητα της Καταλονίας, την Επίσημη Σχολή Γλωσσών της Βαρκελώνης, την Κοινοπραξία Εκπαίδευσης της Βαρκελώνης και τις εταιρίες Punt de Gir και Olimpo Gourmet.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος