46η Βουλευτική Δεξίωση της AHEPA – Τιμήθηκαν Μαλλιωτάκη, Πάππας και Σαρμπάνης

Στην Ουάσιγκτον πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η 46η Βουλευτική Δεξίωση της AHEPA, κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ομογενείς βουλευτές, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) και Κρις Πάππας (Chris Pappas).

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και έχει ως στόχο την αναγνώριση της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας για αιρετούς βουλευτές και γερουσιαστές, οι οποίοι αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στην ενεργό πολιτική και τη νομοθετική δραστηριότητα των ΗΠΑ.

«Ως υπερήφανη κόρη ενός Έλληνα μετανάστη, είναι μια αληθινή τιμή να λαμβάνω το Βραβείο ‘Περικλής’ από την AHEPA. Ο Περικλής ήταν ένας μαχητής για τους ανθρώπους του, κάτι που καταδεικνύει τόσο ξεκάθαρα τον σκοπό του δημοσίου λειτουργήματος. Το Γραφείο μας βοήθησε χιλιάδες ανθρώπους να επιλύσουν προβλήματα με κυβερνητικές υπηρεσίες, επέστρεψε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στην Περιφέρεια και βοήθησε εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν έρθει με νόμιμο τρόπο να γίνουν Αμερικανοί πολίτες», ανέφερε στη δήλωσή της η κ. Μαλλιωτάκη.

46η Βουλευτική Δεξίωση της AHEPA – Τιμήθηκαν Μαλλιωτάκη, Πάππας και Σαρμπάνης
Οι βουλευτές Νικόλ Μαλλιωτάκη και Τζον Σαρμπάνης

Παράλληλα, η AHEPA τίμησε με το βραβείο «Σωκράτης» και τον ομογενή βουλευτή Τζον Σαρμπάνη (John Sarbanes), ο οποίος αποχωρεί από τα κοινοβουλευτικά έδρανα, καθότι δεν έθεσε υποψηφιότητα για επανεκλογή.

«Το 1993 η οικογένεια της AHEPA είχε επίσης τιμήσει τον πατέρα μου με αυτό το σημαντικό βραβείο και επεκτείνω την βαθιά ευγνωμοσύνη μου σε αυτούς για το πνεύμα, την ηγετική δραστηριότητα και τις προσπάθειες να ανυψώσουν την ελληνοαμερικανική κοινότητα για περισσότερα από 100 χρόνια», τόνισε ο κ. Σαρμπάνης.

Με το βραβείο «Περικλής» τιμήθηκαν, επίσης, και οι γερουσιαστές Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ (Richard Blumenthal) και Μάρκο Ρούμπιο (Marco Rubio), οι οποίοι, εκτός των άλλων, έχουν στηρίξει τα ελληνικά εθνικά θέματα σε κρίσιμες περιόδους.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Φώτο: INSTAGRAM/ORDEROFAHEPA

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος