2021: O απολογισμός για τον Ελληνισμό του Μονάχου

Iδιαίτερη αναφορά στις εκδηλώσεις ομογενειακών φορέων στο Μόναχο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 κάνει η συντακτική επιτροπή της ομογενειακής ιστοσελίδας της Βαυαρίας, “Δορυφόρος” στον καθιερωμένο απολογισμό της για τον Ελληνισμό του Μονάχου στο τέλος της χρονιάς.

Ειδικότερα, τονίζει το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας δεν ήταν μια φυσιολογική χρονιά και οι δράσεις ήταν λιγοστές, λόγω των περιοριστικών μέτρων. Υπογραμμίζει όμως τις ξεχωριστές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και ξεχωρίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου Μακεδόνων να φωτογραφηθούν με εθνικοτοπικές στολές, όπου συμμετείχαν επίσης οι σύλλογοι Ποντίων, Επτανησίων, Θρακιωτών, Ιονίων Νήσων και ο σύλλογος Χοροεργαστήρι καθώς και την πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Μονάχου για φωταγώγηση της Könihsplatz και του Ολυμπιακού Πύργου ανήμερα της επετείου.

Ακόμη, αναφέρει τις σημαντικές εκθέσεις και δράσεις για την επέτειο που οργάνωσε το Γενικό Προξενείο Μονάχου, το ίδρυμα ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ αλλά και το τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Επίσης, κάνει ιδιαίτερη μνεία στην Ελληνική Εβδομάδα Κινηματογράφου που επανήλθε στις αίθουσες, στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συσκέψεων του φόρουμ Ελλήνων επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών και του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου, του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου και της Λέσχης Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου καθώς και στις διαδικτυακές διαλέξεις / ομιλίες όπως με τον καθηγητή Γ. Πρεβελάκη, Σοφία Λαΐου, Μαρίνο Σαρηγιάννη, Γεώργιο Κ. Φίλη, Μαρίζα Γεωργάλου της Λέσχης Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου.

Στα αρνητικά, η ταλαιπωρία της μετακίνησης στην Ελλάδα, λόγω της πανδημίας και των αλλαγών των προϋποθέσεων είτε από ελληνικής είτε από γερμανικής πλευράς.

Τέλος, σημειώνει ότι τα τελευταία στατιστικά της πόλης του Μονάχου (31.10.2021) καταγράφουν 25.916 Έλληνες για το 2021, δηλαδή στα ίδια επίπεδα με το 2020, γεγονός που καθιστά το Μόναχο τη μεγαλύτερη “ελληνική” πόλη στην Ευρώπη, εκτός Ελλάδας.

πηγή: Δορυφόρος Μονάχου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος