1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιατρών της Διασποράς στη Μελβούρνη – Γ. Πατούλης, Μ. Πυρπυρής και Β. Παπαστεργιάδης στη “Φωνή της Ελλάδας”

Ξεκίνησε χθες στη Μελβούρνη το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιατρών και Βιοεπιστημόνων της Διασποράς με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων από την Ελλάδα, την Κύπρο και ολόκληρο τον κόσμο. Το Συνέδριο διοργανώνουν, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και η Ελληνική Ιατρική Ένωση Αυστραλίας, ενώ τη φιλοξενία έχει αναλάβει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Για τους στόχους του συνεδρίου μίλησαν σήμερα, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του ΙΣΑ και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος έφτασε την Τετάρτη στη Μελβούρνη για να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Ένωσης Αυστραλίας Δρ Μαρίνης Πυρπυρής και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις επαφές που είχε στο περιθώριο του συνεδρίου με διάφορους ομογενειακούς φορείς αλλά και με την δήμαρχο της Μελβούρνης, με την οποία, όπως είπε, σχεδιάζουν συνεργασία στον τομέα του ιατρικού τουρισμού αλλά και του τουρισμού υγείας γενικότερα. Αναφέρθηκε, επίσης, στο Σύμφωνο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάτρας με αντικείμενο την ανταλλαγή φοιτητών, ενώ όπως είπε, στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης πραγματοποιήθηκαν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιπποκράτη. Αναφορικά με το brain drain ο κ. Πατούλης επισήμανε το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων γιατρών τονίζοντας πως όπου και αν βρεθούν καταλαμβάνουν ανώτατες θέσεις. “Μπορεί να είμαστε η μήτρα παραγωγής υγειονομικού δυναμικού, όμως πάρα πολλοί γιατροί μας έχουν βρεθεί σε πολλές χώρες του κόσμου όπου εκεί έχουν στηρίξει το υγειονομικό σύστημα και γι΄αυτό ακριβώς θεωρούμε ότι όλη αυτή τη μεγάλη δύναμη θα πρέπει να την κρατήσουμε, να την δυναμώσουμε, να την ενώσουμε, ώστε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη Ελλάδα, μία επιστημονική Ελλάδα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Ο κ. Πυρπυρής από την πλευρά του σημείωσε, πως αυτή τη στιγμή στη Μελβούρνη και στη Βικτώρια υπάρχουν περίπου 400 Έλληνες γιατροί και 50 με 70 ακαδημαϊκοί, ενώ σε ολόκληρη την Αυστραλία περίπου 1600 Έλληνες γιατροί και 130 με 140 ακαδημαΪκοί. “Όλοι αυτοί έχουν υψηλές θέσεις στα Πανεπιστήμια κι έτσι εμείς, όπως και ο κ. Πατούλης, προσπαθούμε να φέρουμε όλους τους γιατρούς της διασποράς στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών. Και είναι τιμή μας και χαρά μας που φιλοξενούμε το συνέδριο εδώ στη Μελβούρνη που είναι η μεγαλύτερη πόλη εκτός Ελλάδας που μιλάει ελληνικά”, σημείωσε ο κ. Πυρπυρής.

Ο κ. Παπαστεργιάδης δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την συνεργασία του με τον κ. Πατούλη και από την διοργάνωση του συνεδρίου, ενώ τόνισε την προσπάθεια που καταβάλλει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης να ενώσει όχι μόνο την ελληνική παροικία αλλά να δημιουργήσει γέφυρες και παγκοσμίως.

Οι εργασίες του 1ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ιατρών και Βιοεπιστημόνων της Διασποράς θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, με φιλανθρωπικό γκαλά, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την PRONIA και την Fronditha Care.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος