14ο Συνέδριο και Γενική Συνέλευση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας

Το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και η Γενική Συνέλευση μετά Αρχαιρεσιών, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού της Συμβουλίου, θα διεξαχθεί στο Costa Navarino, το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021, με ώρα έναρξης εγγραφών από τις 09:00 έως τις 10:00 το πρωί και με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν λόγω της πανδημίας.

Το θέμα του Συνεδρίου «Μεσσηνία 1821-2021- Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον» εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αμφικτυονίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στους αγώνες του Ιερού Κλήρου στην Ελληνική Επανάσταση και θα τιμηθεί στα πρόσωπα αυτών ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ τιμητικές διακρίσεις θα επιδοθούν στον πρ. Πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Αναστάσιος Κοκκαλιάρης και για το Σύλλογο «Ελληνομνήμονες» στον Σπύρο Κατσίρα.

Στο συνέδριο θα υπάρξουν 4 εισηγήσεις των 15 λεπτών με ομιλητές τους:
α) Μητροπολίτη Μεσσηνίας, κ.κ. Χρυσόστομο,
β) Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα,
γ) Γενικό Διευθυντή του «Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», Ξενοφώντα Κάππα και
δ) Καθηγητή ΑΣΠΑΙΤΕ, Σαράντο Ψυχάρη.

14ο Συνέδριο και Γενική Συνέλευση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Αμφικτυονίας αναφέρεται ότι «η είσοδος στο Costa Navarino θα γίνεται με Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, ή με Βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή με Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ 72 ωρών».

Σε ό,τι αφορά τη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες, αναφέρονται τα εξής:

«Η Γενική Συνέλευση θα ξεκινήσει με την εκλογή του Προεδρείου – Εφορευτικής Επιτροπής. Θα ανακοινωθούν τα Πεπραγμένα της διετίας και θα ψηφιστεί ο Οικονομικός Απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια θα τεθούν θέματα προς συζήτηση και ψήφιση και θα ακολουθήσει η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Καταστατικού, δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των εκπροσώπων καθορίζεται  από τον αριθμό των μελών. Σύλλογοι που έχουν άνω των 500 μελών εκπροσωπούνται με 5, άνω των 200 με τέσσερεις, άνω των 100 με 3, άνω των 50 με 2 και άνω των 25 με ένα. Οι σύλλογοι οφείλουν να καταθέσουν Βεβαίωση με τον αριθμό των μελών τους και τα ονόματα των Εκπροσώπων τους, για να γραφτούν στον Εκλογικό Κατάλογο μέχρι την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης. Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας εκπροσωπείται από τον Αντιπεριφερειάρχη και 3 Περιφερειακούς Συμβούλους, κάθε Δήμος από το Δήμαρχο και 2 εκπροσώπους και κάθε Ομοσπονδία και το Επιμελητήριο από τον πρόεδρο και 2 εκπροσώπους. Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν τα Ιδρυτικά μέλη και του εκλέγεσθαι τα ταμειακώς εντάξει μέλη που θα συμμετέχουν εξ αποστάσεως στη διαδικτυακή πλατφόρμα ZOOM.

Σύμφωνα με το Καταστατικό, η Γενική Συνέλευση θα εκλέξει το νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Ex officio επιλέγονται, ως Πρόεδρος ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και ως Συμπρόεδρος ένας εκ των Δημάρχων της Μεσσηνίας, Α’ Αντιπρόεδρος ο Πρόεδρος της ΠΟΑΚ και Β’ Αντιπρόεδρος ο Πρόεδρος της ΠΟΜΟ. Τα υπόλοιπα μέλη εκλέγονται με ψηφοφορία και αυτά είναι: 2 από ΗΠΑ-Καναδά, 1 από Αυστραλία, 3 από Ελλάδα και 1 από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι συνδρομές των συλλόγων και των ομοσπονδιών της διετούς περιόδου 2019-2021 είναι 50 €. Επειδή δεν υπάρχουν έξοδα εγγραφής, παλαιοί σύλλογοι, που είχαν διακόψει τη συμμετοχή τους,  γίνονται ενεργοί με την πληρωμή της συνδρομής της τελευταίας περιόδου. Για να γίνουν μέλη νέοι σύλλογοι πρέπει να υποβάλουν: Αίτηση στο Δ.Σ., Καταστατικό και Αντίγραφο Απόφασης της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος