Υπογράφησαν οι συμφωνίες αξιοποίησης για τα ναυπηγεία «Σκαραμαγκά» και το Λιμάνι Ηγουμενίτσας – Tα σχέδια των επενδυτών

Οι δυο σημαντικές συμφωνίες που υπεγράφηκαν σήμερα θα ενισχύσουν τόσο την εθνική όσο και τη τοπική οικονομία.

Δυο σημαντικές συμφωνίες για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και το Λιμάνι Ηγουμενίτσας, που θα ενισχύσουν τόσο την εθνική όσο και τη τοπική οικονομία υπογράφτησαν σήμερα. Η πρώτη αφορά τη μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον εφοπλιστήΓιώργο Προκοπίου έναντι τιμήματος 62,5 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ο πλειοδότης του διαγωνισμού στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα κέντρο αιχμής της τεχνολογίας στη ναυπηγική και αμυντική βιομηχανία, επιβεβαιώνοντας έτσι το ενδιαφέρον του για τα πολεμικά πλοία.

Περιγράφοντας τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει, από πλευράς επενδύσεων, ο κ. Προκοπίου ανέφερε ότι θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των ναυπηγείων με συστήματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, θα τεθούν σε λειτουργία οι δεξαμενές και θα προχωρήσουν και οι συνδέσεις με τους παρόχους ενέργειας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη για την απασχόληση αλλά και για την Ελληνική Οικονομία ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες που υπήρχαν τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο σε επίπεδο εργαζομένων για να στεφθεί με επιτυχία.

Η δεύτερη σημαντική συμφωνία αφορά την αξιοποίηση του Λιμένος Ηγουμενίτσας έναντι 84,2 εκατ. ευρώ που υπεγράφη σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ με επενδυτικό σχήμα που ηγείται ο Εμανουέλ Γκριμάλντι. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εμπλεκομένων στη συμφωνία θα αυξηθεί η εμπορική και η επιβατική κίνηση το λιμάνι και θα δημιουργηθούν αρκετές νέες θέσεις εργασίας.

Ρεπορτάζ: Γωγώ Κατσέλη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος