Β. Φάιμαν: Ένα Grexit θα ήταν καταστροφή για όλους

Προειδοποίηση ότι ένα Grexit, μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική τόσο για τους Ελληνες, «που δεν φταίνε σε τίποτα», όσο και για την Ευρωζώνη, απευθύνει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα «΄Εστεραιχ».

Σε αντίθεση με τη διαφορετική άποψη άλλων Ευρωπαίων ηγετών που ισχυρίζονται ότι η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για μια τέτοια εξέλιξη και οι επιπτώσεις μιας εξόδου της Ελλάδας θα ήταν ελεγχόμενες, ο Αυστριακός καγκελάριος εκτιμά ει στη συνέντευξή του, ότι οι συνέπειες ενός Grexit για την Αυστρία μπορεί να είναι ανυπολόγιστες.

Χθες, και σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ο Βέρνερ Φάιμαν είχε τονίσει την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα μέχρι την τελευταία στιγμή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και απευθύνοντας έκκληση προς όλους που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις να καταβάλουν προσπάθειες για να επιτευχθεί μια τελευταία προσέγγιση.

Παράλληλα,ο καγκελάριος προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να γίνουν περαιτέρω περικοπές στο ελληνικό κοινωνικό σύστημα, καθώς, όπως σημείωσε, υπάρχει μία κατάσταση που οι περισσότερο αδύναμοι άνθρωποι και ιδιαίτερα ο πληθυσμός στις πόλεις, δεν μπορούν πλέον να αντέξουν.

Μέχρι τα μεσάνυκτα της ερχόμενης Τρίτης πρέπει να βρεθεί μια ρύθμιση, διαφορετικά, όπως είπε, κανένας δεν μπορεί να πει τι θα υπάρχει μετά από τρεις εβδομάδες, και ως εκ τούτου πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία μέχρι την τελευταία στιγμή, για να μην υπάρξει το άλλο σενάριο, με το οποίο τα πράγματα θα είναι μετά χειρότερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος