Την σύσταση ευρωπαϊκού ταμείου εγγύησης καταθέσεων στηρίζουν Γιούνκερ – Ντάισελμπλουμ

Η δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων αποτελεί κρίσιμη προτεραιότητα για να τονωθεί η οικονομία της Ευρωζώνης, δήλωσαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, πιέζοντας για μία συμφωνία στο θέμα αυτό, στην οποία είναι σθεναρά αντίθετη η Γερμανία.

Μία πανευρωπαϊκή εγγύηση για τους καταθέτες θεωρείται από πολλούς, ως αναγκαίο συμπλήρωμα στα υφιστάμενα εθνικά πλαίσιο εγγυήσεων, τα οποία σε ορισμένες χώρες μπορεί να μην αρκούν για να προστατεύσουν τις καταθέσεις έως τις 100.000 ευρώ, όπως απαιτούν οι κανόνες της ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερς.

Οι ηγέτες των 28 χωρών της ΕΕ θα συζητήσουν πώς θα υπάρξει πρόοδος στο θέμα της τραπεζικής ένωσης κατά τη σύνοδο κορυφής τους στις Βρυξέλλες κατά την τρέχουσα εβδομάδα. «Τι θα μπορούσε να είναι πιο επείγον από την προστασία των αποταμιεύσεων των πολιτών μας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους στο τραπεζικό σύστημα;» δήλωσε ο Γιούνκερ, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για την επίτευξη γρήγορης συμφωνίας για το θέμα αυτό.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προειδοποίησε τις χώρες της Ευρωζώνης να μη βασίζονται υπερβολικά στη χαλαρή νομισματική πολιτική για την οικονομική ανάπτυξη, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να ενισχύσουν γρήγορα τη δημοσιονομική τους θέση και να τονώσουν τις επενδύσεις για να εξέλθουν από την κρίση χρέους, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. «Η οικονομική μας ανάκαμψη είναι ακόμη εύθραυστη», δήλωσε ο Γιούνκερ, απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη συζήτηση που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετείχε και ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος προειδοποίησε επίσης για την υπερβολική στήριξη στη χαλαρή νομισματική πολιτική. «Η σταδιακή οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται και έχει σχετικά ευρεία βάση στις χώρες – μέλη», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας: «Ωστόσο, καθώς δεν θα μπορούμε να βασιζόμαστε για πάντα σε ενισχυτικούς παράγοντες, όπως οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και μία πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ανάκαμψη θα γίνει αυτοτροφοδοτούμενη, δεδομένου ιδιαίτερα του πιο αδύναμου εξωτερικού περιβάλλοντος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος