Ρέντσι: Μειώσεις φόρων για επιχειρήσεις και εισφορά για τη Rai στο ηλεκτρικό ρεύμα

Μειώσεις των φόρων για τις επιχειρήσεις από το 2016 και ενσωμάτωση της εισφοράς των πολιτών για την δημόσια τηλεόραση Rai στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, ανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

Μιλώντας σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε για τις μειώσεις των φόρων για τις επιχειρήσεις ότι «Θέλαμε να εφαρμόσουμε το μέτρο αυτό από το 2017 και μετά, αλλά θεωρώ ότι θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, ήδη από το 2016».

Σε ό,τι αφορά την εισφορά των πολιτών για την δημόσια τηλεόραση Rai, ο Ρέντσι αποφάσισε την ενσωμάτωσή της στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνουν τα νοικοκυριά και την μείωσή της σε εκατό ευρώ ετησίως («έκπτωση» δεκατριών ευρώ).

Σημειώνεται ότι ο Μ. Ρέντσι έχει δεσμευθεί να καταργήσει, πάντα από το 2016, και τον φόρο πρώτης κατοικίας, παρά τις ενστάσεις που έχουν εκφράσει εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι έχουν επιστρέψει φέτος, χάρη σε ειδική ευνοϊκή ρύθμιση, ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ από αδήλωτες καταθέσεις Ιταλών πολιτών στο εξωτερικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος