Π. Μοσκοβισί: Το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός της ζώνης του ευρώ (-vid)

«Αν η ελληνική κυβέρνηση ενισχύσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, χωρίς καθυστέρηση, τότε υπάρχει η βάση να εκκινήσουν οι διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. «Χρειαζόμαστε μία συμφωνία φιλόδοξη από οικονομικής απόψεως και ρεαλιστική από πολιτικής απόψεως», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.

«Αυτό που θέλουμε είναι μια βαθιά μεταρρυθμισμένη Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί, διευκρινίζοντας ότι κατά τη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ θα προετοιμαστούν θετικές θέσεις, ώστε να μπορέσουν να τις επεξεργαστούν οι αρχηγοί των κρατών κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο διάστημα», ανέφερε ο Γάλλος Επίτροπος, σημειώνοντας ότι οι προϋποθέσεις πρέπει να εφαρμοστούν τάχιστα.

Ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την επιθυμία του να υπάρξει συμφωνία: «Ο κόσμος έχει προσδοκίες από εμάς, πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας ώστε να εδραιωθεί καλύτερα η Ευρωζώνη με τη συμμετοχή της Ελλάδας».

Και κατέληξε λέγοντας: «Ελπίζουμε ότι στο τέλος της ημέρας θα υπάρξει συμφωνία που θα διασφαλίζει την ακεραιότητα της ευρωζώνης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος