Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση μέχρι την Κυριακή, εμφανίζεται σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Αθηνών, ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι «η ελληνική πλευρά προσέρχεται πλέον με θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα στις διαβουλεύσεις».
Ταυτόχρονα σημείωσε ότι οι ως τώρα διαβουλεύσεις έχουν αποδώσει καρπούς και εκτίμησε ότι η θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων δεν είναι μακριά.
Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί το πρώτο βήμα για συμφωνία ήδη έγινε και είναι το επίσημο αίτημα για την εκπόνηση προγράμματος οικονομικής βοήθειας του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας.
Το μόνο που πλέον απομένει είναι σύμφωνα με τον Γάλλο Επίτροπο είναι η Ελλάδα να υποβάλει ένα αξιόπιστο και σοβαρό κατάλογο μεταρρυθμίσεων που θα έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα
Σε οτι αφορά το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, τονίζει ότι θα εξεταστεί την κατάλληλη στιγμή, καθώς είναι ένα θέμα που απασχολεί και το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Για το τραπεζικό ζήτημα, ο Γάλλος Επίτροπος ανέφερε ότι μετά την επίτευξη συμφωνίας θα μπορούσαν να ομαλοποιηθούν τα πράγματα.
Τέλος μιλώντας για το δημοψήφισμα αναφέρει ότι οι Έλληνες δεν γύρισαν την πλάτη στην Ευρώπη και ούτε η Ευρώπη θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους Έλληνες, καθώς «ένα grexit θα ήταν τρομακτική αποτυχία».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος