Γαλλία: Ο Ολάντ μειώνει τους φόρους για να περιορίσει την ανεργία

Ο Φρανσουά Ολάντ υποσχέθηκε νέες μειώσεις φόρων τον επόμενο χρόνο ύψους 2 δισεκ. ευρώ,για να περιορίσει την ανεργία και να κερδίσει τη στήριξη των ψηφοφόρων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης επιταχύνεται, αλλά όχι αρκετά για να μειώσει την ανεργία.

Ο Ολάντ πέρυσι μείωσε του φόρους για περισσότερα από εννέα εκατομμύρια φτωχά νοικοκυριά της Γαλλίας και οι κινήσεις που σχεδιάζει για το 2016 θα ευνοήσουν οκτώ εκατομμύρια.

Οι μειώσεις θα χρηματοδοτηθούν από την εξοικονόμηση περισσότερων πόρων από άλλους τομείς του προϋπολογισμού προκειμένου να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους Ευρωπαίους εταίρους για μείωση του δημόσιου ελλείμματος στο 3,3% του ΑΕΠ τον επόμενο χρόνο από το εκτιμώμενο 3,8% φέτος, είπε ο Ολάντ.

Τα δημόσια οικονομικά ευνοούνται από την ανάπτυξη που βελτιώνεται, η οποία σύμφωνα με τον Ολάντ θα ξεπεράσει το 1,0% φέτος και θα ανέλθει στο 1,5% τον επόμενο χρόνο, μολονότι δεν θα επαρκεί για την μείωση της ανεργίας.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε τη μεταρρύθμιση του περίπλοκου εργασιακού κώδικα της χώρας, που πολλές επιχειρήσεις υποστηρίζουν ότι αποθαρρύνει τις προσλήψεις, προκειμένου να δοθεί σε εργαζομένους και επιχειρήσεις μεγαλύτερη ελευθερία στη διαπραγμάτευση των εργασιακών συνθηκών αντί να τους επιβάλλονται συγκεκριμένοι κανόνες που περιορίζουν την ευελιξία τους.

Ωστόσο ο Ολάντ απέκλεισε αλλαγές στην εβδομάδα των 35 ωρών εργασίας, αν και πρόσφατες δημοσκοπήσεις υποδήλωναν ότι η πλειονότητα των Γάλλων θα ήταν υπέρ μια τέτοιας κίνησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος