Διεθνής Τύπος: Αντίστροφη μέτρηση για συμφωνία ή Grexit

Reuters: «Χρηματαγορές και ευρώ σε ελεύθερη πτώση-Η κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει»

Το διεθνές πρακτορείο επικαλείται το Γερμανό Επίτροπο Guenther Oettinger,σύμφωνα με τον οποίο το Grexit δεν είναι στόχος κανενός,αλλά μετά τις 30 Ιουνίου μπορεί να αποβεί αναπόφευκτο».

Wall Street Journal: «Ευρω-βουτιά στις χρηματαγορές»

Η αμερικανική εφημερίδα συνοδεύει το νέο δημοσίευμα με ένα γκράφιτι από γειτονιά της Αθήνας,σχολιάζοντας ότι εκεί έφτιαξαν ήδη ευρώ ίσο με μηδέν!

Στις εκτιμήσεις της η WSJ,επικαλείται τον αναλυτή Jim Reid της Deutsche Bank,σύμφωνα με τον οποίο «υπάρχει περιθώριο για συμφωνία της τελευταίας στιγμής αλλά και κίνδυνος ατυχήματος», ενώ προσθέτει δήλωση Ασιάτη ειδικού που προβλέπει «είτε κόκκινο είτε μαύρο, όπως στο καζίνο»,για την Ελλάδα.

Washington Post:»Η Ευρώπη μοιάζει να θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ»

«Καλύτερα η Ελλάδα να προσεύχεται να μην κάνουν άλλες διορθώσεις στο σχέδιο οι πιστωτές που ενώ μιλάνε για καλή βάση διαπραγματεύσεων,αρνούνται να διαπραγματευτούν», σχολιάζει ο Matt O”Brien. “Άλλο να δέχεσαι κάτι ανεπιθύμητο κι άλλο τελεσίγραφα,τονίζει,εκτιμώντας ότι «η Ευρώπη έκανε τόσο δύσκολη την ζωή για την Ελλάδα που μοιάζει σαν να είναι σκόπιμη η έξοδος της από την ευρωζώνη».

CNBC: «O πατέρας του Grexit προαναγγέλλει ευρω-καταστροφή»

Ο οικονομολόγος που θεωρείται πατέρας του όρου Grexit, o Willem Buiter της Citigroup,προαναγγέλλει όλεθρο στην πολιτική ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης , σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Στο βίντεο που παραθέτει το αμερικανικό δίκτυο Cnbc, ο οικονομολόγος εξηγεί ότι «το πλήγμα δεν θα είναι οικονομικό αλλά πολιτικό,γιατί πρώτη φορά από το 1951 θα ανατραπεί η συνθήκη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Financial Times: «Αναβολή για το Σάββατο- Σχέδια προστασίας της ευρωζώνης από χρεοκοπία»

O Peter Spiegel,στο νέο του άρθρο επαναλαμβάνει ότι «για την Ελλάδα ισχύει τελεσίγραφο, ενώ υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι προετοιμάζονται πυρετωδώς να αντιμετωπίσουν τους κραδασμούς από ενδεχόμενη κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Die Welt: «Το Σάββατο είναι η αποφασιστικής σημασίας ημέρα για την Ελλάδα»

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα,η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι οι ηγέτες των κρατών δεν επιθυμούν να εμπλακούν στις διαπραγματεύσεις. «Πρέπει να γίνει πολύ τεχνική δουλειά», εξήγησε,τονίζοντας ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία.

Die Zeit : «Ολοι έχουν την πολιτική βούληση να βρεθεί λύση»,τονίζει το δημοσίευμα ,επικαλούμενο την ίδια την Αγκελα Μέρκελ.

Suddeutsche Zeitung: «Ο χρόνος είναι πολύ πολύ λίγος»

«Αναπάντητο αφήνει η Αγκελα Μερκελ, το ερώτημα περί ενός πιθανού κουρέματος του ελληνικού χρέους,αν και εικάζεται ότι αίτημα κάποιων χωρών μελών της ευρωζώνης είναι ένα «σχέδιο Β’» για την Ελλάδα »,σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα.

Frankfurter Allgemeine : «Καθοριστικό το έγγραφο που έχουν υποβάλλει οι πιστωτές»

Η εφημερίδα αναφέρεται και στις επικρίσεις που διατύπωσε ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν στην πολιτική λιτότητας που έχουν επιβάλει οι πιστωτές στην Αθήνα: «Οι δανειστές δεν υπολόγισαν σωστά τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής», εξήγησε ο Κρούγκμαν, ενώ διερωτήθηκε « αν συνειδητός σκοπός των πιστωτών είναι να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση».

Handelsblatt :«Το ΔΝΤ επιθυμεί μια δέσμευση για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας»

Αλλά και ελάφρυνση του ελληνικού χρέους,τονίζει η εφημερίδα.Προσθέτει ότι η γερμανική κυβέρνηση θέτει εμπόδια στο ζήτημα παράτασης των έκτακτων δανείων που έχουν δώσει οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος