Ανοικτά όλα τα τραπεζικά υποκαταστήματα τη Δευτέρα

Ανοικτά θα είναι τη Δευτέρα όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών έπειτα από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας.

Στη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης διατηρούνται οι περιορισμούς στη ροή κεφαλαίων, το ημερήσιο όριο των αναλήψεων παραμένει στα 60 ευρώ, ανά λογαριασμό, άτομο και ημέρα, ωστόσο καθιερώνεται αθροιστική ανάληψη ανά εβδομάδα με όριο τα 420 ευρώ για όσα μετρητά δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες.

Ιδιώτες και επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν στα ταμεία των τραπεζών καταθέσεις σε υφιστάμενους λογαριασμούς, πληρωμές και μεταφορές μεταξύ λογαριασμών, πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ και φόρων.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προχωρούν στην εξόφληση επιταγών σε πίστωση λογαριασμού, και πληρωμή βάσει εγγυητικών επιστολών. Όσες μάλιστα έχουν λήξει στο μεσοδιάστημα, η Δευτέρα θα θεωρείται η πρώτη μέρα λήξης ώστε να υπάρχει ένα 8ημερο για την τακτοποίηση.

Το άνοιγμα των καταστημάτων θα συνοδευθεί, επίσης, με την ελεύθερη πρόσβαση στις θυρίδες. Ήδη η Alpha Bank ανακοίνωσε έναν τηλεφωνικό αριθμό 210-3266899, στον οποίο όσοι έχουν θυρίδα μπορούν να καλούν από την Κυριακή για να προγραμματίσουν επίσκεψη στο κατάστημα όπου τηρούν τη θυρίδα τους.

Δεν επιτρέπεται το σπάσιμο μιας προθεσμιακής κατάθεσης παρά μόνο για συγκεκριμένο όμως σκοπό, όπως π.χ. η πληρωμή νοσηλείων, προμηθευτών ή οφειλών προς το Δημόσιο.

Θα επιτρέπεται, επίσης, η δυνατότητα μεταφοράς ποσού στο εξωτερικό για λόγους διαβίωσης φοιτητών μέχρι 5.000 ευρώ ανά τρίμηνο.

Οι ελληνικές κάρτες χρησιμοποιούνται κανονικά στο εξωτερικό, αλλά δεν είναι δυνατή η ανάληψη των μετρητών. Στην περίπτωση των νοσηλίων στο εξωτερικό, επιτρέπεται η καταβολή, μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, μέγιστου εφάπαξ ποσού 2.000 ευρώ σε μετρητά ή το ισόποσό του σε ξένο νόμισμα για έναν συνοδό.

Τέλος, να σημειωθεί ότι βάσει της ΠΝΠ παρατείνονται έως και την τρίτη εργάσιμη ημέρα από τη λήξη της τραπεζικής αργίας οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Εφορίες.

Πηγή ΕΡΤ1 – Ρεπορτάζ Ρ. Αλεξοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος