Τα όσα συνέβησαν στο τελωνείου Μαυροματίου, με τη σύλληψη και την προφυλάκιση των τελωνειακών, είχαν ως αποτέλεσμα ο διοικητής της Α.Α.Δ.Ε., κ. Γεώργιος Πιτσιλής, να υποβαθμίσει το τελωνείο από αυτοτελές Τμήμα Β’ Τάξεως σε Οργανική μονάδα επιπέδου Τμήματος Υπαγόμενο στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, κ. Θωμάς Πιτούλης, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, τον αρμόδιο Υπουργό και τον διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. ζητά την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης υπογραμμίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στον τουριστικό, εμπορικό και επιχειρηματικό κλάδο της περιοχής και της περιφέρειας Θεσπρωτίας γενικότερα.
Όπως επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης ο στόχος πρέπει να είναι η στελέχωση του τελωνείου Μαυροματίου με κατάλληλο σε αριθμό προσωπικό και έως ότου συμβεί αυτό να μεταφερθεί ικανός αριθμός υπαλλήλων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού. Απώτερος σκοπός είναι το τελωνείο να λειτουργεί συμπληρωματικά του Λιμένα Ηγουμενίτσας της Εγνατίας οδού και του δρόμου Ηγουμενίτσας-Μαυροματίου που σχεδιάζεται.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος