Ζ. Μακρή: To υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο τη νέα σχολική χρονιά (video)

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “7επτά” για τους εμβολιασμούς καθώς και το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία και οι πανεπιστημιακές σχολές τον Σεπτέμβριο.

«Με δεδομένο ότι το 73% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και ότι η ιατρική κοινότητα είναι πιο ώριμη στο πώς να αντιμετωπίσει αυτά τα θέματα, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Πολιτεία βιάστηκε να ανοίξει την αγορά η κ. Μακρή είπε χαρακτηριστικά: «Η ιατρική κοινότητα δίνει τις οδηγίες, δίνει το πράσινο φώς και οι απόφάσεις της Πολιτείας είναι ανάλογες. Στην Ελλάδα η εμβολιαστική διαδικασία ξεκίνησε πολύ νωρίς και ήταν άψογη. θα θέλαμε να είμαστε πιο ψηλά, γι αυτό και γίνονται παροτρύνσεις. Ας είμαστε και ως πολίτες υπεύθυνοι».

Σχολιάζοντας το θέμα του εμβολιασμού παιδιών από την ηλικία από 12 και πάνω η κ. Μακρή δήλωσε ότι αν τα παιδιά της ήταν μικρά και το συνιστούσαν οι γιατροί, θα το έκανε.

Πώς θα αλλάξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Σχετικά με το νέο, αναβαθμισμένο σχολείο ανέφερε: «Δεν πρέπει να στερήσουμε από τους εκπαιδευτικούς, στους οποίους εμπιστευόμαστε την ανατροφή των παιδιών μας, τη δυνατότητα να παίρνουν τις αποφάσεις χωρίς τον κεντρικό, ασφυκτικό εναγκαλισμό. Μια από τις πρωτοβουλίες είναι και το πολλαπλό βιβλίο ώστε από αυτά να επιλέγει ο σύλλογος διδασκώντων, με τις προδιαγραφές που θα θέσει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, με ψηφιακά αποτυπωμένα όλα τα βιβλία». Και όπως ξεκαθάρισε, «θα υπάρχουν χορηγίες στα σχολεία, χωρίς αντάλλαγμα, ώστε να βελτιώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία».

Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Μιλώντας για το ποιος θα αξιολογεί τους δασκάλους και τους καθηγητές η κ. Μακρή τόνισε ότι αυτό το θέμα είναι σημαντικό. «Δεν θα γίνεται από ένα άτομο. Αυτή ήταν μια ανησυχία που το υπουργείο την έλαβε υπόψη. Θα αξιολογείται από 2-3 αξιολογητές και θα υπάρχει πάντα περιθώριο ένστασης».

Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια η κ. Μακρή τόνισε ότι η κάθε σχολή θα αποφασίσει ξεχωριστά. «Τα πανεπιστήμια, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν αν ανοίξουν και με ποιο τρόπο θα λειτουργήσουν. Το τι θα γίνει θα εξαρτηθεί από τις οδηγίες των ειδικών».

Σχετικά με τους υποψηφίους των πανελλαδικών που έμαθαν τη βαθμολογία τους, η υφυπουργός δήλωσε: «Δώσανε έναν καλό αγώνα. Όσα απέτυχαν να συνεχίσουν με την ίδια επιμονή. Όσα τυχόν δεν τα κατάφεραν να ξέρουν ότι έχει πολλές δοκιμασίες η ζωή και αυτό να μην τους πτοεί».

Θέλοντας να απευθύνει ένα μήνυμα στην εκπαιδευτική κοινότητα η κ. Μακρή, τέλος, είπε: «Με προσοχή, όσο γίνεται πιο προστατευμένοι,  εμβολιασμένοι να ζήσουμε το καλοκαίρι. Η καινούργια χρονιά, στο σχολείο, θα είναι απαιτητική, θα είναι καλύτερη και χρειάζεται την προσοχή και τη φροντίδα όλων μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος