Ξημερώματα Τετάρτης η πρώτη τηλεμαχία Τραμπ-Μπάιντεν

Με 7,1 εκατομμύρια κρούσματα και 205.031 θανάτους από τον κορονοϊό, νέες “κηλίδες” στα φορολογικά του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τις αποκαλύψεις για τον πρώην σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου, η έκβαση της πρώτης τηλεοπτικής αναμέτρησης των υποψηφίων προέδρων, κατά πολλούς, έχει ήδη κριθεί.

Ωστόσο, με ενδιαφέρον αναμένεται η προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου να παρουσιάσει τον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του αντιπάλου του,  ως “στυγνό εκμεταλλευτή του συστήματος”, όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα η δημοφιλής αμερικανική εφημερίδα Washington Post παίρνει θέση υποστηρικτή του Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι ο 77χρονος που στις 3 Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσει τον «χειρότερο πρόεδρο της σύγχρονης εποχής»,  «έχει όλα τα προσόντα, να διαχειριστεί τις κολοσσιαίες προκλήσεις» των επόμενων τεσσάρων ετών.

Η είδηση- βόμβα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν πλήρωσε ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος για μία δεκαετία και μόλις 750 ευρώ,  πριν αναλάβει την προεδρία όσο και κατά τον πρώτο χρόνο της προεδρικής θητείας, έδωσε στο Δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν ισχυρό πολιτικό χαρτί.

Ωστόσο ακόμη και το προσβλητικότερο δημοσίευμα, όσο και η πρόσφατη ακρόαση για την προεδρική παραπομπή, δεν κατόρθωσαν να μειώσουν, τον Ντόναλντ Τραμπ στα μάτια των σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του, όπως τονίζει και το άρθρο της Politico.

Η πρώτη τηλεοπτική προεκλογική αντιπαράθεση θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 τοπική ώρα / 4:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης  στο Κλίβελαντ του Οχάιο και θα έχει διάρκεια 90 λεπτών.

Νέες αποκαλύψεις για τον πρώην σύμβουλο του Τραμπ

Ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπραντ Παρσκέιλ, είχε δέκα πυροβόλα όπλα στο σπίτι του στη Φλόριντα, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, την επομένη της εισαγωγής του παρά τη θέλησή του σε νοσοκομείο, κατόπιν τηλεφωνικής κλήσης της συζύγου του στην αστυνομία, η οποία δήλωσε πως απειλούσε να αυτοκτονήσει και πως την χτυπούσε.

Σε βίντεο από τη φορητή κάμερα που είχε πάνω του αστυνομικός,  ο Παρσκέιλ βγαίνει ημίγυμνος από το σπίτι του, ενώ αστυνομικοί τον ρίχνουν  στο έδαφος και του δένουν τα χέρια πισθάγκωνα.

Εκτός από τους μώλωπες στα χέρια, στο ένα μάγουλο και στο μέτωπο της συζύγου του, Κάντις Παρσκέιλ, 41 ετών, στο σπίτι βρέθηκαν δέκα πυροβόλα σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά: δύο επαναληπτικές καραμπίνες, δύο τουφέκια, ένα περίστροφο και πέντε πιστόλια.

Ο Παρσκέιλ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του την επομένη  προεκλογικής συγκέντρωσης του Ντόναλντ Τραμπ στην Οκλαχόμα, η οποία εκτός από μηδενική συμμετοχή πέρασε στα χρονικά για την πλέον “ανούσια ομιλία” του προέδρου.

Πηγή: Politico

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος