Βραζιλία: 30 πάνοπλοι ληστές τράπεζας διέφυγαν εν μέσω εκρήξεων

Τουλάχιστον ένας θάνατος αναφέρεται σε ένοπλη ληστεία τράπεζας με κατάσταση ομηρίας στην Καμετά της βόρειας Βραζιλίας. Λιγότερο από 24 ώρες μετά από παρόμοια επίθεση στο νότο της χώρας, περίπου 30 ένοπλοι, πυροδότησαν τεράστια ποσότητα εκρηκτικών και αντάλλαξαν καταιγιστικά πυρά με την αστυνομία, καταφέρνοντας να διαφύγουν, ενώ χαρτονομίσματα από τη λεία τους έπεφταν στην άσφαλτο.

Οι ληστές που ακολούθησαν στρατιωτικό σχέδιο εισέβαλαν αμέσως μετά τα μεσάνυχτα στην πόλη Criciuma, αποκλείοντας δρόμους για να ασφαλίσουν τη διαδρομή διαφυγής τους και τρομοκρατώντας τους 200.000 κατοίκους, χρησιμοποιώντας βαριά όπλα και εκρηκτικά.

Ένας αστυνομικός και ένας φύλακας τραυματίστηκαν.

Οι ληστές χρησιμοποίησαν εκρηκτικά για να ανοίξουν το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας και στη συνέχεια έφυγαν με αυτοκινητοπομπή, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Σε διασταύρωση στην οποία δούλευαν εργάτες οδικών έργων, οι ληστές πήραν ομήρους και ανάγκασαν έναν εργαζόμενο να μεταφέρει τα κλεμμένα μετρητά, ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων G1.

Καθώς το ανθρωποκυνηγητό ήταν σε εξέλιξη, ο δήμαρχος Clesio Salvaro μίλησε στους πολίτες για «μεγάλης κλίμακας επίθεση», καλώντας τους να ασφαλιστούν στα σπίτια τους.

Η αστυνομία ανακάλυψε αργότερα ότι τα αυτοκίνητα της απόδρασης εγκαταλείφθηκαν.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν γιτί άρπαξαν χαρτονομίσματα (περίπου 150.000 $) διάσπαρτα στο δρόμο, ενώ δεν είναι σαφές σε ποιο ποσό ανέρχεται η λεία των εγκληματιών που παραμένουν ασύλληπτοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος