Βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance για το ντοκιμαντέρ «Summer of Soul»

Με την απονομή των βραβείων του κινηματογραφικού Φεστιβάλ 2021 Sundance Film Festival ολοκληρώθηκε και φέτος η καθιερωμένη κινηματογραφική γιορτή.  Το ντοκιμαντέρ του Questlove, με τίτλο «Summer of Soul (…Or, When the Revolution Could Not Be Televised απέσπασε τα βραβεία της κριτικής επιτροπής και του κοινού στο διαγωνιστικό τμήμα των Καλύτερων Ντοκιμαντέρ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ταινία αφορά το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Χάρλεμ του 1969. Πρόκειται για ένα ιστορικό πολιτιστικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε πριν από χρόνια προς τιμήν της αφροαμερικανικής κουλτούρας, για την προώθηση της ενότητας μεταξύ των εκπροσώπων της μαύρης μουσικής.

Το «Harlem Cultural Festival» έλαβε χώρα στο πάρκο Mount Morris, συγκεντρώνοντας περίπου 300.000 κόσμο. Έγινε γνωστό ως «Black Woodstock», παρόλο που σε αντίθεση με το πασίγνωστο φεστιβάλ του Woodstock δεν προβλήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της εποχής.

Στο φιλμ του Questlove, το οποίο παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Sundance σε παγκόσμια πρεμιέρα, εμφανίζονται μεταξύ άλλων διάσημοι καλλιτέχνες-συγκροτήματα όπως οι: Stevie Wonder, Staples Singers, Nina Simone και Sly and the Family Stone. Η ταινία παρουσιάζει πλάνα που για 50 χρόνια δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο Questlove -σκηνοθέτης του «Summer of Soul»– είναι Αμερικανός μουσικός, τραγουδοποιός, επικεφαλής και ντράμερ του συγκροτήματος «The Roots». Αντιδρώντας με ενθουσιασμό στη βράβευση της ταινίας του, ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Ω Θεέ μου, τα καταφέραμε», ενώ απηύθυνε τις ευχαριστίες του (σε κοινό, κριτικούς και συντελεστές της ταινίας).


«Ήταν πάντα το όνειρό μου να σκηνοθετώ ταινίες και η αφήγηση αυτής της ιστορίας ήταν πραγματικά μια καταπληκτική εμπειρία», ανέφερε ο Questlove. «Είμαι συγκλονισμένος και με τιμά η υποδοχή που λαμβάνει η ταινία και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Φεστιβάλ Sundance και τους συνεργάτες μου στην παραγωγή: Radical Media, Vulcan Productions, Concordia, Play / Action Pictures και LarryBilly Productions», συμπλήρωσε ο μουσικός και σκηνοθέτης.


Πηγές: pitchfork.com/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος