Βλάχος-Φουντούλης: «Η πρόκριση αφιερωμένη σε όλους τους Έλληνες»

Ο «αρχιτέκτονας» της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, Θοδωρής Βλάχος και ο αρχηγός της Γιάννης Φουντούλης μίλησαν στην εκπομπή της ΕΡΑσπορ 101,8 «Αθλητικός Τουρισμός» με τους Μάκη Τσίλκο, Φάνη Σκύφτα.

Ο προπονητής και ο αρχηγός της ομάδας τόνισαν πως το πόλο συνεχίζει να γράφει ιστορία με την πρόκρισή της  Εθνικής για 16η φορά (11η συνεχόμενη) σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αναφέρθηκαν στις ψυχοφθόρο διαδικασία του Προολυμπιακού τουρνουά του Ρότερνταμ.

Θόδωρης Βλάχος: «Αισθάνομαι υπερήφανος που για μια ακόμη φορά θα βρεθούμε σε Ολυμπιακούς αγώνες. Κάθε ημέρα ήταν ένας «πόλεμος», απίστευτη εμπειρία. Η νίκη-πρόκριση ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Έφυγε ένα μεγάλο βάρος από όλα τα παιδιά. Είχαμε πίστη στις δυνατότητες της ομάδας, τα καταφέραμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Κανένας δεν κοιμήθηκε το βράδυ, βήμα-βήμα στοχεύουμε ψηλά. Η ομάδα είναι ανανεωμένη, επτά νέοι παίκτες εντάχθηκαν σε σχέση με τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Έχει παρόν και μέλλον. Ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι όνειρο ζωής».

Γιάννης Φουντούλης: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, πήραμε την πρόκριση και μας έφυγε ένα τεράστιο άγχος, γιατί θέλαμε την συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς του Τόκυο, ώστε να διατηρήσουμε την  λαμπρή παράδοση, που έχει χτίσε αυτή η ομάδα. Αισθάνομαι διπλά χαρούμενος, για μένα που έχω την τιμή να ηγούμαι αυτής της ομάδας και για τους συμπαίκτες μου, που συνεχίζουμε την ιστορία. Είναι η δεύτερη φορά για μένα, το Προολυμπιακό, που ήταν πιο δύσκολο από το 2012, αφού περνούν τρεις ομάδες, αντί για τέσσερις που ήταν πριν. Σημαντικό το επίτευγμα μας, αφού τέτοιες προκρίσεις μας κάνουν πιο δυνατούς ως αθλητές και προσωπικότητες. Πιστεύω πως με την πρόκρισή μας δώσαμε χαρά σε όλους τους Έλληνες που περνάνε δύσκολες στιγμές. Εμείς το πρώτο και σημαντικό βήμα το κάναμε, πήραμε την πρόκριση. Η ομάδα αυτή αξίζει πολλά και θα είναι ήταν υπέροχο να παίξουμε στο Τόκιο στον τελικό, κι ας είναι οποιοσδήποτε αντίπαλος».

Την άποψη του κατέθεσε επίσης στην εκπομπή ο πρώην διεθνής πολίστας Δημήτρης Μάζης.

Διαβάστε αναλυτικά στο sports.ert.gr

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος