Βιέννη: Τα χριστουγεννιάτικα αιωνόβια δέντρα “της αισιοδοξίας”

Παρά το μερικό lockdown που ισχύει απότην περασμένη Τρίτη στην Αυστρία και στον απόηχο της φονικής τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας το βράδυ της Δευτέρας, η Βιέννη υπενθυμίζει ότι υπήρξε πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Δύο τεράστια χριστουγεννιάτικα δέντρα κοσμούν την πλατεία μπροστά στο δημαρχείο και στα πρώην θερινά ανάκτορα του Σένμπρουν.

H 200 ετών ερυθρελάτη, που βρίσκεται πλέον μπροστά στο Δημαρχείο, έχει ύψος 33 μέτρα και προέρχεται από το Κλάφερ αμ Χόχφιχτ της ‘Ανω Αυστρίας, και τα λαμπιόνια της θα ανάψουν στις 14 Νοεμβρίου.

Το νεότερο σε ηλικία έλατο, μπροστά από τα Ανάκτορα Σένμπρουν, είναι μόλις 118 ετών, με ύψος μόνον 18 μέτρα και προέρχεται από Μιουρτστσουσλαγκ του ομόσπονδου κρατιδίου της Στυρίας, θα φωταγωγείται από τις 21 Νοεμβρίου.

«Διατηρήσαμε σκόπιμα την προγραμματισμένη ημερομηνία για την άφιξη του δέντρου και θέλουμε να στείλουμε ένα σημάδι ειρήνης και συντροφικότητας», δήλωσε η Γκαμπριέλα Σμίντλε διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας μάρκετινγκ του δήμου.

Σύμφωνα με τις αρχές, είναι σημαντικό για την πόλη της Βιέννης «οι δημοφιλείς παραδόσεις να μπορούν να βιώνονται ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, με τις προχριστουγεννιάτικες εικόνες της Βιέννης πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας, και επομένως, οι κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τις απαιτήσεις».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ