Βιέννη: Μουσικοί της κρατικής Όπερας συνέχισαν να παίζουν την ώρα της επίθεσης “προκειμένου ο κόσμος να νιώθει άνετα”

Μια συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε στην Όπερα της Βιέννης το βράδυ της τρομοκρατικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους, καθώς μουσικοί της ορχήστρας της κρατικής Όπερας συνέχιζαν να παίζουν ενώ οι υπεύθυνοι ενημέρωναν τους θεατές ότι δεν ήταν ασφαλές να φύγουν, καθώς ένας ένοπλος κυκλοφορούσε ελεύθερος έξω.

Σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter ένας θεατής, διακρίνεται το κουαρτέτο να παίζει το “Kaiserquartett” του Αυστριακού συνθέτη Γιόζεφ Χάιντν σε όσους είχαν απομείνει στις θέσεις τους από το κοινό.

Μια εκπρόσωπος τύπου της κρατικής Όπερας της Βιέννης εξήγησε πως η διεύθυνση ενημερώθηκε από την αστυνομία στο διάλειμμα της χθεσινής παράστασης με τις όπερες “Cavalleria Rusticana” και “Pagliacci” ότι έξω από το κτίριο, στο κέντρο της Βιέννης, εκτυλίσσονταν επιθέσεις.

«Σκεφτήκαμε εάν θα έπρεπε να διακόψουμε την παράσταση ή όχι. Αποφασίσαμε ότι αυτό δεν θα ήταν λογικό. Εάν δεν επιτρεπόταν στον κόσμο να φύγει, γιατί θα έπρεπε να σταματήσουμε νωρίτερα;».

Οι μουσικοί ολοκλήρωσαν την παράστασή τους και κατόπιν ανέβηκε στη σκηνή ο διευθυντής της κρατικής Όπερας.

«Περιέγραψε τι συνέβαινε, ότι είχαν διαπραχθεί τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη, απαγορευόταν να φύγουν και οι πόρτες είχαν κλειδωθεί. Ο κόσμος έπρεπε να μείνει μέσα, όμως εμείς θα ανοίγαμε τα αναψυκτήριο και θα κάναμε τα πάντα προκειμένου ο κόσμος να νιώθει άνετα».

Η εκπρόσωπος τύπου επισήμανε ότι έμεινε κατάπληκτη από την ανταπόκριση των θεατών.

«Δεν επικράτησε πανικός. Ο κόσμος είτε παρέμεινε σιωπηλός στη θέση του είτε πήγε στο αναψυκτήριο».

Περίπου στις 11 το βράδυ, κάποια μέλη της ορχήστρας επέστρεψαν στη σκηνή για μια αυθόρμητη παράσταση με κομμάτια του Χάιντν.

«Είχαν απομείνει λίγοι θεατές στις θέσεις τους, όμως ξεκάθαρα το απόλαυσαν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ