Βάτσλικ… ο φύλακας άγγελος της Τσεχίας

ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Τόμας Βάτσλικ κλέβει την παράσταση στο Euro, είναι ελεύθερος και τον θέλει ο Ολυμπιακός. Θα προλάβει; Οι εμφανίσεις του ελεύθερου και ωραίου τραβούν μνηστήρες. Στη νίκη της Τσεχίας επί της Σκωτίας στην πρεμιέρα κατέβασε ρολά.

Το ίδιο και με την Κροατία με καθοριστικές επεμβάσεις κράτησε το 1-1. Ο 32χρονος πλέον Βάτσλικ δούλεψε σκληρά σε μια χώρα που δεν ήταν εύκολο να γίνεις το νούμερο 1, όταν ο προηγούμενος ήταν ο Πετρ Τσεχ, όταν έχει βάλει τα γάντια ο Ίβο Βικτόρ ο οποίος οδήγησε στην μεγαλύτερη στιγμή της χώρας, στην κατάκτηση του EURO το 1976.

Τα πρώτα βήματα στη Βιτσκοβίτσε για ένα παιδί με τα χαρακτηριστικά του (αδύνατο αλλά με ύψος) εντυπωσιακά. Η Βικτόρια Ζίσκοφ μόλις είχε ανεβεί στην πρώτη κατηγορία και επένδυσε στον 21χρονο και δικαιώθηκε. Την κράτησε στην κατηγορία και οι εμφανίσεις του οδήγησαν την ολλανδική Ντεγκράφσαπ να του προσφέρει συμβόλαιο, αλλά στις ιατρικές εξετάσεις κόπηκε.

Ο ίδιος πάγωσε όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξη του αλλά οι τσέχοι γιατροί είχαν άλλη άποψη. Η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας δίνει 8 εκ ευρώ και οι γιατροί της ομάδας της Σπάρτα Πράγας κάνουν ξεκάθαρο ότι οι Ολλανδοί έκαναν λάθος. Οι Ολλανδοί έκαναν όντως λάθος όχι μόνο διότι έγινε τοπ τερματοφύλακας αλλά διότι δεν έλειψε ούτε σε ένα ματς τα επόμενα χρόνια. 60 ματς σε 2 χρόνια στην Σπάρτα, 130 σε 4 χρόνια στην Ελβετία και την Βασιλεία, 66 σε 2 χρόνια στην Σεβίλλη. Σε αυτό το EURO εντυπωσιάζει. Θα προλάβει ο Ολυμπιακός; Πάντως η περίπτωση του αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να τα παρατήσει ένας αθλητής σε μια δύσκολη στιγμή. Ο Βάτσλικ είναι από τους καλύτερους τερματοφύλακες στο Euro, η Ντεγκράφσαπ δεν έκανε απολύτως τίποτα το αξιόλογο στην Ολλανδία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος