Twitter: Με ομαδική αγωγή απαντούν στις απολύσεις του Έλον Μασκ οι απολυμένοι

Array

Πέντε εργαζόμενοι, που είχαν μόλις απολυθεί, κατέθεσαν ομαδική αγωγή κατά της Twitter inc, στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή, με το επιχείρημα ότι ο όμιλος δεν συμμορφώθηκε με την προθεσμία 60 ημερών που προβλέπεται από τον νόμο στην περίπτωση μαζικών απολύσεων (Warn Act), σύμφωνα με το κείμενο της προσφυγής.

Η οργή των απολυμένων αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του στην πλατφόρμα της εταιρείας ο Τέιλορ Λιζ, ο διευθυντής ομάδας μηχανικών ο οποίος είπε ότι απολύθηκε.

Η τρέχουσα διαδικασία απολύσεων είναι φάρσα και ντροπή. Επιτελείς της Tesla λαμβάνουν αποφάσεις για ανθρώπους για τους οποίους δεν γνωρίζουν τίποτα εκτός από τον αριθμό των γραμμών κώδικα που παράγουν. Είναι εντελώς παράλογο”, έγραψε την Κυριακή.

Την Πέμπτη, όλο και περισσότεροι υπάλληλοι του δικτύου εξέφραζαν την απογοήτευσή τους ή έκαναν χιούμορ.

“Οι μαζικές απολύσεις δεν έχουν γίνει ακόμη, ωστόσο όλοι στο Twitter έχουν ήδη χάσει τη δουλειά τους. Τη δουλειά που περιγραφόταν στο συμβόλαιό τους, τη δουλειά που αγαπούσαν, τη δουλειά με όλους τους συναδέλφους που γνώριζαν και εκτιμούσαν”, σημείωσε παράλληλα η Έλι Σούτζε, μια υπάλληλος πληροφορικής του Twitter στο Λονδίνο, σύμφωνα με το προφίλ της. “Είναι η αρχή μιας λευκής σελίδας σε όποια πλευρά και να βρεθεί κανείς”, πρόσθεσε.

Το μέτρο αυτό επιβεβαιώνει την αλλαγή της εταιρικής κουλτούρας που αναμενόταν ευρέως για την καλιφορνέζικη εταιρεία υπό την διεύθυνση του Έλον Μασκ.

Πολλά στελέχη παραιτήθηκαν αυτήν την εβδομάδα ενώ περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι είχαν ήδη αποχωρήσει από το καλοκαίρι με την θέλησή τους, σύμφωνα με άλλο εργαζόμενο.

“Αν δεν σας αφορά, θα λάβετε ειδοποίηση στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο Twitter. Αν σας αφορά, θα λάβετε ειδοποίηση για τα προσεχή στάδια στην προσωπική σας ηλεκτρονική διεύθυνση”, αναφέρεται στο μήνυμα που εστάλη χθες στους εργαζόμενους του Twitter, στο οποίο υπενθυμίζεται σε όλους να ελέγχουν τα εισερχόμενά τους email, “συμπεριλαμβανομένων των ανεπιθύμητων μηνυμάτων” τους.

Ο Μάσκ είχε προαναγγείλει την Πέμπτη 3/11, τις  απολύσεις επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν από τότε που αγόρασε την εταιρεία .

Αυτοί που προσέφυγαν υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απολύει εργαζομένους χωρίς επαρκή προειδοποίηση σε παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας και αυτής της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλέστηκε το Reuters.

Στο εσωτερικό email, που εστάλη χθες στους υπαλλήλους του Twitter, αναφέρεται ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν ως σήμερα το πρωί (ώρα Καλιφόρνιας), όταν θα ανοίξουν τα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι από αυτούς θα απολυθούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο νέος επικεφαλής του Twitter σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 50% των 7.500 εργαζομένων της εταιρείας.

Το επιχείρημα της εταιρίας  για τις απολύσεις προς του εργαζόμενος συνοψίστηκε με την φράση”αυτή η ενέργεια είναι δυστυχώς απαραίτητη για να διασφαλιστεί η επιτυχία της επιχείρησης στο μέλλον”.

Με το που ανέλαβε την εταιρεία ο Μασκ, αμέσως διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο, απέλυσε τον γενικό διευθυντή και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη και ξεκίνησε σχέδια μεγάλης κλίμακας με στόχους που πρέπει να επιτευχθούν γρήγορα. Αρκετοί μηχανικοί ανέφεραν ότι χρειάστηκε να κοιμηθούν εκεί κάποια βράδια.

Ο Ίλον Μασκ έφερε προγραμματιστές της Tesla ήδη από την Παρασκευή για να κάνουν έλεγχο της δουλειάς εργαζομένων στο Twitter.

Πολλοί μηχανικοί χρειάστηκε να τυπώσουν τις τελευταίες γραμμές κώδικα που είχαν παράξει, σύμφωνα με έναν εργαζόμενο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Επίσης καταρτίστηκαν κατάλογοι που συγκρίνουν τους επιστήμονες πληροφορικής μεταξύ τους κυρίως βάσει του όγκου παραγωγής τους, σύμφωνα με άλλον εργαζόμενο.

Η συνέχεια όπως όλα δείχνουν θα είναι μεγάλη και δοθεί στις δικαστικές αίθουσες με τους εργαζόμενους να διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος