Τραγωδία στην Αίγυπτο με δεκάδες θύματα από σύγκρουση τρένων

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 66 τραυματίστηκαν  από τη σύγκρουση δύο τρένων βόρεια της πόλης Σοχάγκ στην Αίγυπτο, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NILE TV. Όπως ανακοίνωσε η αρχή των σιδηροδρόμων της χώρας, τα τρένα συγκρούστηκαν όταν ενεργοποιήθηκε από “αγνώστους” το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, κοντά στην Σοχάγκ με αποτέλεσμα να σταματήσει το προπορευόμενο τρένο και το άλλο να πέσει πάνω του.

https://twitter.com/NewsOfInfoten/status/1375466687978295297?s=20

Ο Πρόεδρος Σίσι ορκίστηκε «αποτρεπτική τιμωρία» για όποιον θεωρηθεί υπεύθυνος για τη σύγκρουση. «Όποιος προκάλεσε αυτό το οδυνηρό ατύχημα λόγω αμέλειας ή διαφθοράς, ή οτιδήποτε παρόμοιο, πρέπει να τιμωρηθεί με αποτρεπτικό τρόπο χωρίς εξαίρεση ή καθυστέρηση», ανέφερε στο Twitter. r

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο Facebook έδειξαν άνδρες και γυναίκες να φωνάζουν για βοήθεια καθώς προσπάθησαν να απελευθερωθούν από τα συντρίμμια.

https://twitter.com/MRaafatLLM/status/1375456481504600071?s=20

«Οι άνθρωποι πεθαίνουν. Πού είναι οι αρχές; Βοηθήστε μας», φώναξε ένας νεαρός άνδρας επανειλημμένα.

Σε ένα βίντεο, άντρας ακούγεται να προτρέπει μια μεσήλικη γυναίκα εγκλωβισμένη ανάμεσα στα καθίσματα για να προχωρήσει. Παλεύει και ακούγεται να λέει: “Παρακαλώ, ο γιος μου κινδυνεύει, βοηθήστε με.”

Η σιδηροδρομική αρχή της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι το ατύχημα συνέβη αφού άγνωστοι επιβάτες «ενεργοποίησαν φρένα έκτακτης ανάγκης σε πολλά βαγόνια» σε ένα από τα τρένα, με αποτέλεσμα την πρόσκρουση αλλά και την ανατροπή τουλάχιστον δύο αμαξοστοιχιών μεταξύ των σταθμών Maragha και Tahta.

Ένα από τα τρένα ταξίδευε μεταξύ της νότιας πόλης του Λούξορ και της Αλεξάνδρειας στις ακτές της Μεσογείου, ενώ το άλλο ήταν μεταξύ του Καΐρου και της νότιας πόλης του Ασουάν.

Η υπουργός Υγείας Χάλα Ζάγεντ μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος που απέχει περίπου 460 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου.

Οι υγειονομικές αρχές έστειλαν 36 ασθενοφόρα στην περιοχή και οι τραυματίες διακομίζονται στα τοπικά νοσοκομεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν εκτροχιασμένα βαγόνια τρένου πάνω από ένα κανάλι με νερό.

“Τα τρένα συγκρούστηκαν ενώ κινούνταν χωρίς μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο βαγόνια τους και ένα τρίτο να ανατραπεί”, δήλωσε πηγή ασφαλείας στο Reuters.

Συλλυπητήριο μήνυμα το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο ανάρτησε το υπουργείο Εξωτερικών στο twitter, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Η Αίγυπτος έχει ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στην περιοχή και είναι συχνά τα δυστυχήματα.

Η πιο πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της Αιγύπτου σημειώθηκε το 2002, όταν τυλίχθηκε στις φλόγες ένα τρένο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 370 άνθρωποι, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος