Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 130 υποστηρικτές του Γκιουλέν

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος 130 υπόπτων που θεωρούνται υποστηρικτές του μουσουλμάνου Φετουλάχ Γκιουλέν διέταξαν οι τουρκικές αρχές κατά τη δεύτερη ημέρα των σαρωτικών επιδρομών που πραγματοποίησαν σε όλη τη χώρα.

Οι ύποπτοι, στους οποίους περιλαμβάνονται πρώην και νυν στρατιωτικοί και δικαστές, κατηγορούνται ότι σχετίζονται με τον Γκιουλέν σχετικά με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, την οποία ο ιερωμένος κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε.

Οι σημερινές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις, περιλαμβανομένων της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, και ακολουθούν την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος σχεδόν 150 υπόπτων μια μέρα πριν.

Τέσσερα χρόνια έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 από ένα τμήμα των ενόπλων δυνάμεων, οι αρχές προβαίνουν σχεδόν καθημερινά σε επιχειρήσεις καταστολής των οπαδών του Γκιουλέν. Οι τουρκικές αρχές χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική οργάνωση» το κίνημα του Γκιουλέν και υποστηρίζουν πως το δίκτυό του έχει διεισδύσει εδώ και δεκαετίες σε σημαντικούς δημόσιους θεσμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος