Το πάλεψε αλλά λύγισε με 2-0 σετ η Σάκκαρη από την Κονταβέιτ

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να κατακτήσει τον δεύτερο μεγάλο της τίτλο -μετά απ’ αυτόν στο Ραμπάτ το 2019-, καθώς ηττήθηκε με 2-0 σετ από την Ανέτ Κονταβέιτ στον τελικό της Οστράβα (WTA 500).

Η Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε νωθρά τον τελικό, πραγματοποιώντας συνεχή λάθη. Στο 1ο σετ βρέθηκε να χάνει με 3-1, κατόπιν μπρέικ που πραγματοποίησε η Εσθονή. Εν συνεχεία, η ίδια υπερασπίστηκε το μπρέικ με εξαιρετικό σερβίς της, κάνοντας το 4-1, προτού η Σάκκαρη μειώσει σε 4-2, ελπίζοντας για την επιστροφή της στο κυνήγι του 1ου σετ. Ωστόσο, η Ελληνίδα τενίστρια δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποιο μπρέικ -γεγονός που συμβαίνει σπάνια-, ενώ η Κονταβέιτ πραγματοποίησε και δεύτερο μπρέικ και εν τέλει κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-2.

Στο 2ο σετ, αμφότερες οι τενίστριες οδηγούνταν χεράκι – χεράκι (3-3) στα παιχνίδια, με τη Σάκκαρη να αδυνατεί να βρει το μπρέικ που χρειαζόταν. Η Εσθονή διατήρησε το σερβίς της, κάνοντας το 4-3, ενώ και η Ελληνίδα αθλήτρια πραγματοποίησε το ίδιο (4-4), μένοντας μέσα στον τελικό. Με το άγχος εξ’ ολοκλήρου στη Σάκκαρη, η ίδια ιστορία συνεχίστηκε, έως τη στιγμή που η Κονταβέιτ κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Ελληνίδας κορυφαίας αθλήτριας και να κατακτήσει το δεύτερο σετ με 7-5 και εν συνεχεία τον τίτλο.

Η παρουσία της Μαρίας Σάκκαρης στον τελικό της Οστράβα προήλθε μετά από εννέα σερί (!) χαμένους τελικούς. Μπορεί να μην κατέκτησε τον τίτλο, ωστόσο η Ελληνίδα τενίστρια είναι κι επίσημα στο τοπ-10 της κατάταξης!

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος