Την παραίτησή του υπέβαλλε ο διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Δ. Κεχαγιάς, μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια. Αφορμή, έγγραφο που διακινήθηκε και ζητούσε την έγγραφη συναίνεση των υγειονομικών που προτίθενται να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κεχαγιά στην ΕΡΤ, το έγγραφο δεν διακινήθηκε μέσω του γραφείου του και ο ίδιος δεν είχε γνώση.

Ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση του εγγράφου.

Το έγγραφο έχει αποσυρθεί, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας κ.κ. Κ. Αθανασίου και Εκ. Γάζος, με δήλωσή τους στην ΕΡΤ ζήτησαν από τον υπουργό Υγείας “να δείξει την ίδια σπουδή για την θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας και την προστασία των υγειονομικών κατά την διάρκεια της πανδημίας”.

Δήλωση του Διοικητή

Σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Κεχαγιάς αναφέρει: «Σε συνέχεια της υποβληθείσας παραίτησής μου, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργού Υγείας, θα προβώ σε αναλυτικές δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα μετά την ολοκλήρωση της διενεργούμενης ΕΔΕ. Επί του παρόντος, όμως, δηλώνω κατηγορηματικά ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου κατά όσων ψευδώς και με δόλο, παρότι γνωρίζουν την αλήθεια, διακινούν την πληροφορία ή δηλώνουν ότι ήμουν, είτε διακινητής, είτε σε γνώση της διακίνησης του επίμαχου εγγράφου συναίνεσης εντός του νοσοκομείου. Τους καλώ να ανακαλέσουν. Ενημερωτικά και μόνον θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται απρόσκοπτα και η ανταπόκριση είναι πέραν πάσης προσδοκίας».

Ρεπορτάζ: Δώρα Μήτρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος