Τηλεφωνικές «ποιητικές συνομιλίες» από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Αν κάποιος διάλεγε ένα ποίημα ειδικά για εσάς, θα θέλατε να το ακούσετε; Πώς θα νιώθατε, αν κάποιος σας το «συνταγογραφούσε» από το τηλέφωνο για να ξορκίσετε τη δυσκολία των καιρών;

To Τhéâtre de la Ville σχεδιάζει ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς από όλον τον κόσμο. Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση πήρε τη σκυτάλη στην Αθήνα. Από εχθές (Τριτη 1η Δεκέμβρη) οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Δημήτρης Δρόσος, Αργύρης Ξάφης και Μαρία Μαγκανάρη καλούν κάθε ενδιαφερόμενο σε μια πρωτότυπη συνομιλία. Μια απλή ιδέα μεταμορφώνεται σε καταπραϋντική τελετουργία: ο ακροατής κλείνει ένα ραντεβού, ο ηθοποιός τον καλεί και συνομιλεί μαζί του επί 20 λεπτά, του απαγγέλλει ένα ποίημα που εμπνεύστηκε από τη συνομιλία και, στο τέλος, του προτείνει μια ποιητική «συνταγή» ειδικά γι’ αυτόν.

Σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού, τώρα που τα σύνορα κλείνουν και οι κοινότητες αποξενώνονται, αυτές οι ποιητικές «συνεδρίες» αποκαθιστούν μια μορφή διαλόγου μεταξύ χωρών, καλλιτεχνών και κοινού δημιουργώντας νέους δεσμούς.

Από το Παρίσι (Τhéâtre de la Ville) έως τη Φλωρεντία (Teatro della Pergola), από το Βουκουρέστι (Insula 42) στο Βερολίνο (Institut Français), από την Αφρική (9 χώρες, 11 εταίροι) έως την Αθήνα (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση) οι πολιτιστικοί φορείς του κόσμου θέτουν –μέσω της ποίησης- τα θεμέλια ενός νέου ουμανισμού. Κάθε οργανισμός που συμμετέχει στην εν λόγω πρωτοβουλία συνεργάζεται με ηθοποιούς που συνομιλούν με το κοινό στη δική τους γλώσσα κι έτσι δημιουργούν ένα ποιητικό σύμπαν, ένα θέατρο χωρίς σύνορα.

Οι «Ποιητικές Συνομιλίες» είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλους. Απευθύνονται σε άτομα ηλικίας από 8 ετών και πάνω. Κάθε άτομο μπορεί να εγγραφεί ή να εγγράψει κάποιο άλλο στον ιστότοπο του Théâtre de la Ville, επιλέγοντας ημερομηνία, ώρα και γλώσσα.

Κλείστε εδώ το ποιητικό σας ραντεβού. Ένας από τους ηθοποιούς που συμμετέχουν στο πρότζεκτ θα σας καλέσει την ώρα που θα επιλέξετε.

Διαθέσιμες ημέρες και ώρες εντός των δύο πρώτων εβδομάδων του Δεκεμβρίου: Τρίτη και Πέμπτη 18:00-19:00, Σάββατο 11:00-12:00

Η πλατφόρμα θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Προτείνεται οι ενδιαφερόμενοι να επισκέπτονται τον σύνδεσμο συχνά για τις μελλοντικές διαθέσιμες ημερομηνίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.


Πηγή/ Φωτογραφίες: onassis.org

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος