Υπόθεση 12χρονης: Θέμα χρόνου η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης – Οικογενειάρχες και «άνθρωποι της διπλανής πόρτας» οι ύποπτοι

Array

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης στον Κολωνό αναγκάζοντας πολλούς από όσους εμπλέκονται στην υπόθεση να παρουσιάζονται αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ. Χθες Τετάρτη 2/11 άλλοι τρεις άνδρες, ηλικίας 33, 43 και 58 ετών κατέθεσαν στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ανηλίκων ότι είχαν συνομιλήσει με το προφίλ της ανήλικης στο Blindchat.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται «για ανθρώπους της διπλανής πόρτας ενώ ορισμένοι από αυτούς που επιδίωξαν να έρθουν σε επαφή με το παιδί είναι και οικογενειάρχες. Οι τρείς άνδρες συγκαταλέγονται στη λίστα των 213 υπόπτων που συνομίλησαν με το ηλεκτρονικό προφίλ της 12χρονης στην εφαρμογή ισχυρίστηκαν ότι δεν συναντήθηκαν με την ανήλική.

Μετά την κατάθεσή τους και οι τρεις παρέδωσαν τα κινητά τους για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια και αφέθησαν προσωρινά ελεύθεροι.

Μέχρι στιγμής συνολικά 18 άτομα έχουν προσέλθει οικειοθελώς. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται άλλες τρεις με επτά συλλήψεις μετά την πρόσφατη απολογία του παιδιού, που έγινε παρουσία ψυχολόγου. Όπως έγινε γνωστό, δεν αναμένεται να καταθέσει ξανά σύντομα η 12χρονη καθώς το ψυχικό τραύμα της αναγνώρισης των δραστών της σεξουαλικής της κακοποίησης είναι μεγάλο. Μέχρι στιγμής 5 άνδρες που είχαν ικανοποιήσει τις αρρωστημένες διαθέσεις τους στο παιδί έχουν συλληφθεί, ενώ προφυλακισμένη παραμένει και η μητέρα της 12χρονης που κατηγορείται για συνέργεια σε μαστροπεία.

Την περασμένη Τρίτη η 12χρονη, εν μέσω αρκετών διακοπών και υπό ψυχολογική φόρτιση, κλήθηκε να καταθέσει όσα γνωρίζει για την παρουσία της σε οίκο ανοχής και να αναγνωρίσει άτομα που η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει ότι είχαν συνομιλήσει μαζί της στο προφίλ που διαχειριζόταν ο Ηλίας Μίχος στο Blindchat.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία, όπως καταγγέλλει, πλήρωσαν τον προφυλακισθένα κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο, για να τη βιάσουν. Οι έμπειροι αστυνομικοί έδειξαν στην 12χρονη και άλλες φωτογραφίες υπόπτων για τον παιδοβιασμό της ωστόσο, επειδή ήταν μια επίπονη διαδικασία, η μικρή δεν μπόρεσε να προχωρήσει στην αναγνώρισή τους.

Δείτε επίσης:

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος