Θ. Ζαούτης: Θα συζητηθεί ο εμβολιασμός και στις μικρότερες ηλικίες μέχρι 12 ετών (video)

Το σχέδιο εμβολιασμού των εφήβων 15 -17 ετών, που θα λάβουν εμβόλιο mRNA, εξηγεί στην ΕΡΤ ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.

“Τώρα έχουμε δεδομένα που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα” δήλωσε στην εκπομπή “Από τις Έξι” ο Θεοκλής Ζαούτης.

“Τα παιδιά δεν είναι στην ομάδα που συζητιέται για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Προτεραιότητα έχουν οι υγειονομικοί” τόνισε ο κ. Ζαούτης και πρόσθεσε ότι “θα συζητηθεί ο εμβολιασμός και στις μικρότερες ηλικίες μέχρι 12 ετών, αναφέροντας ότι το φθινόπωρο θα έχουμε τα αποτελέσματα από τις μελέτες για τα εμβόλια και σε μικρότερες ηλικίες, από 6 μηνών μέχρι και 12 ετών.

Περιγράφοντας τον τρόπο που δρα ο κορονοϊός και ιδίως οι μεταλλάξεις του ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παιδιατρικής ανέφερε ότι “Ο ιός ακολουθεί την πορεία με την μικρότερη αντίσταση. Έχει βρει την ηλικιακή ομάδα που δεν έχει ανοσία από τον εμβολιασμό και εκεί έχει χτυπήσει”. Ενώ, όπως επισήμανε, ο κορονοϊός “θα βρει τους απροστάτευτους σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό και θα τους μολύνει. Μεταξύ αυτών είναι και οι κατασκηνώσεις”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “όσο αφήνουμε μεγάλα κενά στο τείχο ανοσίας θα συνεχίσει η μετάδοση του ιου. Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οι έφηβοι” γιατί ο ιός δεν έχει εξαφανισθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος