Θ. Βασιλακόπουλος: Όποιος κάνει την 4η δόση έχει τρεισήμισι φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει σοβαρά (video)

Με την Κύπρο και αρκετές άλλες χώρες να αίρουν σταδιακά τους περιορισμούς για τον κορονοϊό, η συζήτηση μετατίθεται πλέον στο τι θα γίνει στην Ελλάδα τόσο με τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, όσο και με την τέταρτη δόση με τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο να λέει στην ΕΡΤ ότι «ευθύνη όλων μας είναι να μειώσουμε τη μεταδοτικότητα στην κοινότητα».

Μιλώντας και την εκπομπή «Από τις Έξι» ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών τόνισε ότι όλοι οι άνθρωποι πάνω από μία ηλικία θα πρέπει να κάνουν μία αναμνηστική δόση του εμβολίου, ιδίως αν έχουν περάσει τρεις – τέσσερις μήνες από την προηγούμενη.

«Η ανοσία πέφτει. Το εμβόλιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό εναντίον του τρέχοντος στελέχους (Όμικρον 2) από ότι ήταν έναντι του αρχικού για το οποίο σχεδιάστηκε. Παρόλα αυτά είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό. Όποιος κάνει την τέταρτη δόση έχει τρεισήμισι φορές λιγότερη πιθανότητα σε σχέση με αυτόν που έχει κάνει μόνο την τρίτη δόση να νοσήσει σοβαρά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος