Θ. Βασιλακόπουλος: Νοσοκομεία που είχαν επανέλθει σε κανονική λειτουργία γίνονται ξανά κλινικές Covid (video)

Για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού με την ονομασία «Κένταυρος» που ανησυχεί τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο μίλησε στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος λέγοντας ότι «είναι ένα παρακλάδι που ξεκίνησε από την Όμικρον 2», επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η φυσική πορεία του ιού όταν βρίσκει αντίσταση στη φυσική ανοσία και στα εμβόλια.

«Ο ιός προσπαθεί να γίνει πιο μεταδοτικός για να επιβιώσει» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «αυτά τα δύο χρόνια ο ιός απέδειξε ότι αλλάζει πιο γρήγορα από ότι αναμέναμε». Και όπως σχολίασε πλέον έχουμε να κάνουμε με κοινωνίες κουρασμένες, που έχουν βαρεθεί να ζουν με το φόβο του κορονοϊού και να προσαρμόζουν τη ζωή τους σε αυτό, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στο άλλο άκρο.

«Ο ιός προκαλεί θανάτους, προκαλεί νοσηλείες. Ήδη στη χώρα μας νοσοκομεία που είχαν επανέλθει στην κανονική τους λειτουργία μετατρέπονται ξανά σε νοσοκομεία κορονοϊού» δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Τετραπλασιάστηκαν οι εισαγωγές σε νοσοκομεία

«Το νοσοκομείο Φλέμινγκ θα γίνει ξανά νοσοκομείο για κορονοϊό. Στο Σωτηρία ορισμένες κλινικές μετατρέπονται ξανά σε κλινικές Covid-19. Πριν τρεις εβδομάδες είχαμε 80 εισαγωγές μ.ο. την ημέρα από ασθενείς με κορονοϊό και τώρα έχουμε 300 εισαγωγές. Έχουμε τετραπλασιάσει τις εισαγωγές», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τα εμβόλια και το τι πρέπει να κάνουμε επισήμανε ότι «όσο πιο παλιά έχεις κάνει την τρίτη δόση τόσο λιγότερη ανοσολογική κάλυψη έχεις». Ο ίδιος δήλωσε αντίθετος στις δημόσιες τοποθετήσεις επιστημόνων να μη κάνουν την δεύτερη αναμνηστική δόση (4η) όσοι είναι κάτω των εξήντα ετών και είναι υγιείς.

Ατυχής η επιλογή του ΕΟΔΥ να σταματήσει την καθημερινή ενημέρωση

Σχολίασε επίσης την εβδομαδιαία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ που όπως είπε θα έπρεπε να είναι καθημερινή για να υπάρχει εγρήγορση στον πληθυσμό. Όσον αφορά την ίδια την έκθεση καυτηρίασε το γεγονός ότι σε μια χώρα 10 εκατ. η αναγωγή στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ γίνεται ανά εκατ. πληθυσμού, κάνοντας τον κόσμο και τους επιστήμονες να πιάνουν κομπιουτεράκι για να δουν τι πραγματικά συμβαίνει στην χώρα με τον κορονοϊό. Και όπως είπε, «αυτό δεν έχει καμία λογική» και ο ίδιος δεν καταλαβαίνει τι εξυπηρετεί αυτό ο τρόπος ενημέρωσης.

O καθηγητής Πνευμονολογίας έκανε την εκτίμηση ότι τα πραγματικά ημερήσια κρούσματα είναι πάνω από 30.000. Γεγονός που σημαίνει ότι πολλούν νοσούν και δεν το γνωρίζουν ή δεν καταγράφονται σωστά.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος