Θ. Πλεύρης για έκρηξη στο Σισμανόγλειο: Είναι εγκληματική, τρομοκρατική ενέργεια – Σήμερα η αποκατάσταση των ζημιών (video)

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Υπήρξε χθες μια επίθεση. Έχει γίνει μια εκτεταμένη καταστροφή πέριξ του μηχανήματος. Θα τα αποκαταστήσουμε άμεσα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έξω από το Σισμανόγλειο όπου σημειώθηκε το πρωί έκρηξη στο ATM εντός του νοσοκομείου.

«Εντός της ημέρας θα αποκατασταθούν οι ζημιές» δήλωσε ο κ. Πλεύρης σε δηλώσεις στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και όπως επισήμανε το Σισμανόγλειο συνεχίζει να λειτουργεί παρά τις σημαντικές ζημιές που υπέστη στο εσωτερικό του ισογείου.

«Είναι εγκληματική, τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος του νοσοκομείου. Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε κάτι άλλο» είπε ο κ. Πλεύρης.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα στα νοσοκομεία τόνισε ότι αυτά ήδη υπάρχουν. «Η φύλαξη των νοσοκομείων έχει συγκεκριμένο στόχο» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας για την επίθεση. «Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο είναι επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς», συμπληρωσε.

Το tweet του υπουργού για την έκρηξη

Λίγη ώρα μετά την αυτοψία του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο ανέβασε στο twitter σχετικό μήνυμα όπου δηλώνει την υποστήριξή του στους υπαλλήλους, τους εργαζομένους και τους ασθενείς του Σισμανόγλειου.


Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 4:30 και είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές ζημιές όπως να σπάσει η πόρτα του νοσοκομείου και τζαμαρίες αλλά και πολλές ζημιές στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο αφού από το ωστικό κύμα έπεσαν μέχρι και ψευδοροφές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες μπήκαν μέσα στον χώρο του νοσοκομείου ντυμένοι γιατροί και μάλιστα ο ένας από τους δράστες φορούσε την ειδική στολή για τον covid.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος