ΣΥΡΙΖΑ: Άρση της πατέντας στα εμβόλια – Οι ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης

“Δεκάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και εργαζόμενοι της εστίασης βρίσκονται σε απόγνωση, αντιμέτωποι όχι απλά με κίνδυνο λουκέτων και απολύσεων αλλά πλέον με αδυναμία επιβίωσης», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σημερινή του ανακοίνωση. Η αξιωματική αντιπολίτευση εγκαλεί τον «αρμόδιο υπουργό, κ. Γεωργιάδη», γιατί, όπως αναφέρει «δεν βρίσκει λέξη να πει για την ανάγκη μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, κουρέματος του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας και ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων αντί για κουτσουρεμένα επιδόματα αναστολής της εργασίας τους».

«Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον υπουργό που αναρωτιόταν εν μέσω πανδημίας “τι θα τα κάνει ο κόσμος τα λεφτά, θα γίνει 300 κιλά” και “τι να τα κάνουμε 1000 λεωφορεία, να κόβουν βόλτα στο Σύνταγμα”», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δεν ζουν απλά στον κόσμο τους, χωρίς επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Είναι και εκνευριστικά αλαζονικοί».

Παράλληλα, σε άλλη ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ που υπενθυμίζει τη χθεσινή επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρα με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τονίζει ότι συμφώνησαν με την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για άρση του καθεστώτος της πατέντας. Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση “να αναλάβει πρωτοβουλίες για τις πατέντες και να σταματήσει να παρακολουθεί τα παιχνίδια των πολυεθνικών” ενώ σχολιάζει ότι “ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα θυμήθηκε την αρθρογραφία του κ. Μητσοτάκη τον περασμένο Απρίλιο, ξέχασε όμως τις ειρωνείες του στην Βουλή απέναντι στην πρόταση του κ. Τσίπρα για το ζήτημα της πατέντας”.

Φ. Γεννηματά: Πολιτική συνεννόηση για Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

“Αν οι συνθήκες δείχνουν ότι έρχεται τρίτο τμήμα της πανδημίας, τότε δεν αρκεί η πολιτική του εντυπωσιασμού με τα κυβερνητικά στελέχη να τρέχουν σαν «ράμπο» στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. Εκείνο που χρειάζεται είναι αποτελεσματικές δράσεις στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου”, επισημαίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Επίσης τονίζει πως απαιτούνται περισσότερα τεστ και διαφάνεια στα επιδημιολογικά στοιχεία, σωστή ινχηλάτηση που δεν αρκεί να την κάνει η Πολιτική Προστασία, πιστή χρήση των προληπτικών μέτρων, προετοιμασία και ενίσχυση του ΕΣΥ για να ανταποκριθεί και ιατρική κάλυψη ασθενών με covid στο σπίτι από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

ΚΚΕ: Συνεχίζεται η απαράδεκτη πρακτική της κυβέρνησης

Το ΚΚΕ σημειώνει πως η απόφαση για ένταξη της Αττικής στις «κόκκινες» περιοχές δεν συνοδεύτηκε από κανένα μέτρο ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, μαζικούς ελέγχους στους χώρους εργασίας, αραίωση των σχολικών αιθουσών, αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ. Δηλαδή, επισημαίνει το ΚΚΕ, συνεχίζεται η ίδια ακριβώς απαράδεκτη πρακτική από τη μεριά της κυβέρνησης, η οποία αντιμετωπίζει ως «κόστος» την προστασία του λαού και έχει «λεφτόδεντρα» μόνο για τη στήριξη του κεφαλαίου.

Σφοδρά πυρά και από την Ελληνική Λύση, που καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι: “Ο εξωραϊσμός της τραγικής κατάστασης που έχει περιέλθει η οικονομία με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ανίκανη να υπερασπίσει την πραγματική οικονομία”.

“Να σταματήσει η κυβέρνηση τις ασκήσεις επί χάρτου για το ΕΣΥ και να προβεί σε ουσιαστική θωράκισή του”, ζητάει το Μέρα 25.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος