Σύνοδος Κορυφής: Αναζητείται συντονισμένη λύση για τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης

Μία συντονισμένη λύση που θα σταματήσει το ντόμινο των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης αναζητούν οι 27 ηγέτες της Ευρώπης.

Η μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η ακρίβεια και οι οικονομίες που απειλούνται από τον πληθωρισμό βρίσκονται στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες την ώρα που η Γερμανία ανακοινώνει ότι διαθέτει φυσικό αέριο μόλις για 2,5 μήνες το χειμώνα.

Ελλάδα και Ιταλία συγκροτούν πάντως κοινό μέτωπο, για την επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή. Ωστόσο η πλειοψηφία των κρατών μελών παραμένει επιφυλακτική όσον αφορά τον καθορισμό ανώτατων ορίων τιμών ενέργειας.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα οι ευρωπαίοι ηγέτες ανταλλάσουν απόψεις, χωρίς όμως να αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις.

«Η τρέχουσα κατάσταση απαιτεί μια εις βάθος συζήτηση», τονίζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στην επιστολή πρόσκλησής του προς τους «27».

Η συζήτηση γίνεται παρουσία της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Επίσης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι από τα Κατεχόμενα την Πέμπτη (23/6/22) περί στρατιωτικοποίησης των νησιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος