Συνεχίζεται η μεταφορά αιτούντων άσυλο σε δομές της ενδοχώρας (video)

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών και η μετακίνηση μεταναστών που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες, σε δομές της ενδοχώρας.

Περίπου 1000 άτομα αναμένεται να μεταφερθούν συνολικά μέσα σε ένα 24ωρο. Στις 6.30 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η μετακίνηση, με δυο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, συνολικά 795 αιτούντων άσυλο, από τη Λέσβο στην Ελευσίνα, ενώ στη συνέχεια θα μετακινηθούν σε ξενοδοχεία, σε τριάντα σημεία της Ελλάδας.

Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση των νησιών – Θεοδωρικάκος: Να μπει τέλος στις ατελείωτες ροές (video)

Στην Κω δημοτική αρχή και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου της γραμμής, με σκοπό να εμποδίσουν την αποβίβαση 62 προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι ταξίδευαν από το Καστελόριζο.

Τελικά οι 62 πρόσφυγες και μετανάστες συνέχισαν το ταξίδι τους και αποβιβάστηκαν στον Πειραιά όπου παρελήφθησαν από εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Μόνο τον Οκτώβριο καταγράφηκαν 6.850 αφίξεις από τα Μικρασιατικά παράλια. 3.474 έφθασαν στην Λέσβο, 1.820 στη Χίο και 1.556 στη Σάμο.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές όσον αφορά την διαχείριση του προβλήματος», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε «Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε το οξυμένο από γεωπολιτικές συνθήκες πρόβλημα και θα ενισχύσουμε την ασφάλεια και τη συνοχή. Πρέπει να μπει ένα τέλος στις ατελείωτες ροές καθώς η Ελλάδα δεν αντέχει απεριόριστο αριθμό μεταναστών».

Για ανευθυνότητα κατηγόρησε την Ευρώπη ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεΐμάν Σοϊλού αναφερόμενος στο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα.

Τούρκος ΥΠΕΣ: Η Τουρκία δεν είναι «ξενοδοχείο» για τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους

«Το μόνο που κάνουν είναι να μας χτυπούν την πλάτη και κρύβονται πίσω από τις ευθύνες τους. Ο αριθμός μεταναστών που λαμβάνει η Ευρώπη για ανθρωπιστικούς λόγους είναι μηδενικός» επεσήμανε.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος