Συναντήσεις του υπουργού Εσωτερικών με Κ. Μπακογιάννη, Γ. Μώραλη, Γ. Πατούλη (video)

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα «Κλεισθένης», που θα διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Κώστα Μπακογιάννη, με τον οποίο άνοιξε ο κύκλος συναντήσεων του νέου υπουργού Εσωτερικών με αιρετούς και θεσμικούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, ο κ. Θεοδωρικάκος είχε συνάντηση, διάρκειας μίας ώρας, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Στις 18:00 συναντάται ο υπουργός Εσωτερικών με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και εκλεγμένο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε ότι άμεσα θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών, λόγω της απλής αναλογικής που εφαρμόστηκε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Για το θέμα αυτό, ο νέος υπουργός αναμένεται το επόμενο διάστημα να έχει σειρά επαφών και με άλλα στελέχη της αυτοδιοίκησης ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης.

Ο ίδιος τόνισε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι «να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να βοηθήσουμε να υπάρχει πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, να υπάρξουν πολύ καλύτερες υποδομές, με βασικό στόχο πάντοτε την ποιότητα ζωής των πολιτών και τη συμμετοχή τους».

Για μία «πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία να απελευθερώσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα δεσμά του κρατισμού και του κομματισμού», έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος πρόσθεσε: «το στοίχημα είναι η εξαιρετική συνεργασία για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το κράτος ανάποδα και κυρίως να δώσουμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Αύριο, ο κ. Θεοδωρικάκος θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για την τελετή παράδοσης στον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον εκλεγμένο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Εντός της εβδομάδας, αναμένεται να έχει σύσκεψη με τους 13 εκλεγμένους περιφερειάρχες.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος