Συγκέντρωση των Υγειονομικών και στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ

Παναττική στάση εργασίας από τις 7πμ μέχρι τις 3μμ πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 11 Απριλίου, με συγκέντρωση από την έναρξη της στάσης εργασίας στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι διεκδικεί:
«Ένταξη στα ΒΑΕ.
Σεβασμό στην εργασιακή εξουθένωση.
Συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης είναι λόγω Ενιαίου Φορέα Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)».

Συγκέντρωση των Υγειονομικών και στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝΣτην Ελευσίνα

Συγκέντρωση στην πλατεία Λαού στην Ελευσίνα και μαχητική διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πραγματοποίησαν, την Τρίτη 9 Απριλίου, εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας, του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας – Ειδυλλίας, του παραρτήματος Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, του κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, της Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας και του Συλλόγου γυναικών Ελευσίνας.

Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης, στην οποία συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία του Σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ελευσίνας, είναι:
► Λήψη όλων των μέτρων για την ασφάλεια εγκαταστάσεων, την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων, ατυχημάτων μεγάλης έκτασης και επαγγελματικών ασθενειών. Ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
► Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό. Ένταξη της ΤΟ.Μ.Υ. Ελευσίνας στον οργανισμό του Κέντρου Υγείας, με μόνιμη κρατική χρηματοδότηση. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
► Να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό το ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο και να εξασφαλιστεί πλήρης κρατική χρηματοδότηση. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις
► Να δημιουργηθούν Κέντρα Υγείας πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα σε Μάνδρα και Μαγούλα. Να λειτουργήσει Περιφερειακό Ιατρείο στις Εργατικές Κατοικίες Μάνδρας.
► Κατάργηση κάθε πληρωμής για εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος