Στρατός και αστυνομία εντόπισαν θαμμένο πολεμικό εξοπλισμό στην Καστοριά (video)

Θαμμένα καλάσνικοφ, εκτοξευτήρες, χιλιάδες σφαίρες και πυρομαχικά εντόπισαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς σε αγροτική περιοχή κοντά στο Δισπηλιό Καστοριάς.

Αντιαρματικό ρουκετοβόλο (RPG), 16 κεφαλές αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG), 79 αμυντικές χειροβομβίδες και επιθετική χειροβομβίδα, 3 πολεμικά τυφέκια τύπου KALASHNIKOV, 2 υποπολυβόλα, τύπου type- 50, 4 γεμιστήρες υποπολυβόλων, τύπου type- 50, 25.920 φυσίγγια, 80 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων, 16 συσκευασίες προωθητικής ύλης γεμίσματος αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG) και 9 κυλινδρικά δακτυλίδια ελάσματος κεφαλής αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG), είναι το πολεμικό υλικό υλικό που βρισκόταν θαμμένο.

Ο ιδιοκτήτης του χώρου στον οποίο εντοπίστηκε είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας για υποθέσεις ναρκωτικών, όπλων και αρχαιοκαπηλίας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Ο 50χρονος επιχειρηματίας  είχε συλληφθεί το 2016 μαζί με υπαρχιφύλακα της Αστυνομίας, ο οποίος μετέφερε 124 κιλά χασίς από την Αλβανία. Στο σπίτι του 44χρονου αστυνομικού, που έχει αποταχθεί από την ΕΛ ΑΣ, είχαν βρεθεί επίσης Καλάσνικοφ και σφαίρες.

Οι έρευνες των αστυνομικών στον χώρο της επιχείρησης έγιναν ύστερα από πληροφορίες που έφτασαν στις αρχές και ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, εξετάζεται τόσο ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού, όσο και η ενδεχόμενη συμμετοχή συνεργών του ιδιοκτήτη του χώρου.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Σοφία Ζουζέλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος