Στο σημείο της τραγωδίας από ψηλά: Τι κατέγραψε το drone της ΕΡΤ

Διαλυμένα βαγόνια, καμένες λαμαρίνες και εκτροχιασμένοι συρμοί που από την σφοδρότατη σύγκρουση εκτοξεύτηκαν ακόμη και στον περιφερειακό δρόμο είναι οι «εικόνες αποκάλυψης» που κατέγραψε το drone της ΕΡΤ.

Τις πρώτες συγκλονιστικές εικόνες από ψηλά κατέγραψε το drone της ΕΡΤ που βρέθηκε στο σημείο όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη τραγωδία μετά την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Διαλυμένα βαγόνια, καμένες λαμαρίνες και εκτροχιασμένοι συρμοί που από την σφοδρότατη σύγκρουση εκτοξεύτηκαν ακόμη και στον περιφερειακό δρόμο είναι οι «εικόνες αποκάλυψης» που κατέγραψε η κάμερα.

Γερανοί και πυροσβεστικά οχήματα είναι στο σημείο του δυστυχήματος όπου οι πυροσβέστες και διασώστες αναζητούν τους αγνοούμενους κάτω από την άμορφη μάζα σιδερικών που έχει σχηματιστεί στο σημείο της σφοδρής σύγκρουσης. Αρκετές ώρες μετά το ατύχημα που συνέβη περίπου στις 10:20 το βράδυ της Τρίτης ο θλιβερός απολογισμός είναι τουλάχιστον 36 νεκροί και 130 τραυματίες.

Οι επιχειρήσεις έρευνας για απεγκλωβισμό επιβατών είναι σε πλήρη εξέλιξη από διασώστες αλλά και εθελοντές που έχουν σπεύσει στο σημείο και ψάχνουν κάθε σπιθαμή.

Η σύγκρουση έγινε υπό συνθήκες που διερευνόνται, ωστόσο αυτό που φαίνεται πως έγινε είναι ότι οι δυο αμαξοστοιχίες βρέθηκαν, μετά τον σταθμό της Λάρισας, να κινούνται στην ίδια γραμμή, καταλήγοντας να συγκρουστούν μετωπικά. Αυτή τη στιγμή γερανοφόρα μετακινούν τα συντρίμμια των βαγονιών γιατί έχουν πάρει κλίση. Τα τρία βαγόνια που εκτροχιάστηκαν, το βαγόνι της πρώτης θέσης, το εστιατόριο κι άλλο ένα, θυμίζουν άμορφη μάζα.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος